Belföld

2012.03.31. 13:03

Többször riasztották a katasztrófavédelmet az erős szél miatt

Budapest - Fakidőléshez, cseréphullásokhoz, vakolatomlásokhoz riasztották szombat reggel óta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot - közölte a szervezet szóvivője az MTI megkeresésére. Két, buszmegállóban várakozó ember megsérült, egyiküket mentők vitték kórházba.

MTI

Kisdi Máté elmondta, délután két óráig tíz jelzés érkezett az igazgatóságra; így például félig letörött faágakról, lógó ereszcsatornákról, hulló vakolatról, cserepekről, bádoglemezekről, megsérült vezetékekről, közlekedési tábláról tettek bejelentést.
   
Közölte, munkatársaikat két komolyabb esethez is riasztották; az egyiknél - a főváros III. kerületében - egy a szél által a falról félig leszakított óriási reklámtáblát kellett leszedniük.
   
A másik eset a XVIII. kerületi Havanna lakótelepen történt, ahol az egyik buszmegállóra egy 12 méteres fa dőlt; két várakozó ember megsérült, egyiküket a mentőszolgálat kórházba szállította. A fővárosi tűzoltók motoros fűrésszel darabolták fel a szélben kidőlt fát.
   
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos - akár 90 kilométeres erősséget is meghaladó - széllökések miatt a fővárosban, illetve több megyében is másodfokú riasztást adott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!