Belföld

2012.03.31. 15:16

Több százan követelték az államfő lemondását a Sándor-palota előtt

Több százan követelték Schmitt Pál köztársasági elnök lemondását a budavári Sándor-palota előtt szombat délután.

MTI

A Facebookon kezdeményezett tiltakozó akció résztvevői rendőri biztosítás mellett a fővárosi Deák térről az Erzsébet hídon át vonultak a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz, azt skandálva: "Schmitt Pál, pakoljál", illetve "mondjon le!".
   
Tálos Lőrinc, a demonstráció egyik szervezője, akit még péntek éjjel előállítottak a rendőrök a IX. kerületi kapitányságon, mert a Szabadság hídon társaival akadályozni próbálta a forgalmat, az elnöki palota előtt azt mondta: azért szervezték a megmozdulást barátaival, mert "nem testesítheti meg a nemzet egységét egy csaló".


   
Deczki Sarolta, az Oktatói Hálózat szóvivője arról beszélt, hogy egy doktori értekezés mögött nagyon sok munka van, ezzel és csak ezzel lehet kiérdemelni tudományos címeket. Hozzáfűzte: Schmitt Pál dolgozata mögött nincs valós teljesítmény, ezért a szenátus megfosztotta az államfőt a doktori címétől, amit a tudomány védelmében ők is sürgettek.
   
A demonstrálók hosszasan skandálva követelték az államfő lemondását. A Sándor-palota előtt tartott rendezvény kevesebb mint egy óra alatt véget ért, de több résztvevő ígéretet tett arra, hogy csatlakozik az épület előtt már előző naptól demonstrálókhoz. Bejelentették azt is, hogy este "társas összejövetelt" tartanak az elnöki palota előtt.
   
A civilek által szervezett megmozduláson ott van több LMP-s országgyűlési képviselő és baloldali politikus is - tapasztalta az MTI tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!