Belföld

2012.03.31. 20:02

Schmitt-ügy - Vona tragikomikusnak nevezte a helyzetet

Medgyesegyháza - Tragikomikusnak nevezte a Schmitt Pál államfő kisdoktorija körül kialakult helyzetet a Jobbik elnöke szombaton Medgyesegyházán, a párt és az Új Magyar Gárda Mozgalom közös fórumán.

MTI

Vona Gábor azt mondta: ha egy hivatalban lévő köztársasági elnöknek elveszik a doktori címét, akkor le kell mondania.
   
Ha Schmitt Pál sportember, és meg akarja védeni a doktori címét és a becsületét, akkor tegye meg. Vonuljon vissza, és írjon egy dolgozatot, forráshivatkozásokkal. Ahhoz azonban nincs joga, hogy "az egész ország becsületét tönkretegye" - jelentette ki a pártelnök.
   
"Mit várjunk el a magyar emberek azon részétől, akiknek a törvény eddig sem jelentett semmit, ha a törvényesség legfőbb őre, az államfő fittyet hány a jóérzésre, a tisztességre, a becsületre?" - tette fel a kérdést a politikus.
   
A fórumon részt vett az Új Magyar Gárda, illetve a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mintegy száz tagja. A rendezvény kezdetekor ők alakzatban álltak fel, ezt a helyszínt biztosító rendőrök kifogásolták, de kisebb átrendeződés után megtarthatták a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!