Belföld

2012.03.30. 08:02

Schmitt lemondta pénteki programjait

Schmitt Pál köztársasági elnök lemondta részvételét péntekre meghirdetett programjain - tájékoztatta az MTI-t a Köztársasági Elnöki Hivatal.

MTI

Az előzetesen meghirdetettek alapján Schmitt Pál pénteken délelőtt udvariassági látogatáson fogadta volna Karl Viktor Erjavecet, a Szlovén Köztársaság külügyminiszterét, valamint szintén péntek délelőtt vett volna részt a XX. Magyar Innovációs Nagydíj ünnepélyes átadásán Budapesten.

A bécsi Künstlerhaus honlapja szerint az államfő nyitotta volna meg a kiállítóhely hétvégétől látogatható Munkácsy-kiállítást is.

Schmitt Pál államfő csütörtökön este érkezett vissza Magyarországra a Koreai Köztársaságban tett négynapos látogatása után.

A köztársasági elnök távollétében Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön, az intézmény szenátusi ülését követően jelentette be, hogy visszavonják Schmitt Pál 1992-ben, a Testnevelési Egyetemen megszerzett kisdoktori címét. Az egyetem vezetője a döntést azzal indokolta, hogy az egykori kisdoktori tudományos munka nem felelt meg a szakmai, etikai kritériumoknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!