Belföld

2012.03.31. 15:10

Fidesz: Mesterházy bevallotta, hogy 2006-ban átverték az embereket

Budapest - A Fidesz szóvivője szerint Mesterházy Attila, az MSZP régi-új elnöke, Gyurcsány Ferenc egykori államtitkára bevallotta, hogy 2006-ban átverték az embereket, mert nem a választási program lett a kormány programja.

MTI

Selmeczi Gabriella az MSZP szombati kongresszusán elhangzottakra reagálva az MTI-nek küldött közleményében azt írta, Mesterházy Attila "a maga módján beismerte a 2006-os rendőrterrort, és ejtett néhány szót az MSZP kormányzásra való tökéletes alkalmatlanságáról is".
   
A Fidesz szóvivője szerint a szocialisták elnöke bevallotta, hogy a tisztességtelen, nyerészkedő politikusokat nem vetette ki magából az MSZP. Ezután változást ígért és válaszokat az ország problémáira, "ezt már nyilván viccnek szánta" - írta közleményében Selmeczi Gabriella.
   
Mesterházy Attila az MSZP kongresszusán, miután újraválasztották, azt mondta: a szocialisták önmaguknak és a választóknak is tartoznak azzal, hogy eredményeik mellett a kormányzásuk alatt elkövetett hibákról is számot adnak.
   
A pártelnök hibának minősítette, hogy 2006-ban nagy eltérés volt az MSZP választási és a kormányprogramja között. Ennek tanulsága szerinte, hogy mindig, zárt körben is őszintén kell beszélni az ország helyzetéről.
   
Szólt arról, hogy 2006 őszén a szélsőjobboldal akciói váratlanul érték a rendőrséget, amely erre hibákat elkövetve válaszolt. Hiba volt az is - folytatta -, hogy olykor kapkodás jellemezte a kormányzást, a reformokat nem készítették elő.
   
Súlyos hibának nevezte, hogy az MSZP immunrendszere nem volt elég erős ahhoz, hogy a tisztességtelen, nyerészkedő politikusokat időben kivesse a pártból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!