Belföld

2012.02.16. 13:41

Újabb BKV-demonstráció lesz Budapesten

Újabb közös demonstrációt tartanak február 22-én a BKV szakszervezeti szövetségei Budapesten, ezúttal a Főpolgármesteri Hivatal és a Parlament előtt is tüntetni fognak - mondta Nemes Gábor, a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének (KEKSZ) alelnöke csütörtökön az MTI-nek.

MTI .

Közlése szerint a demonstrálók három helyszínen fognak gyülekezni, a Keleti és a Nyugati pályaudvarnál, valamint a Boráros téren; egy időben indulnak el, és a Blaha Lujza téren találkoznak. Ezután együtt vonulnak a Városház utcába, hogy ott Tarlós István főpolgármesternek címzett petíciót adjanak át.

 

 

A Főpolgármesteri Hivatal elől a Kossuth térre mennek a tüntetők, ott egy "spontán megmozdulás" után Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett petíciót akarnak átnyújtani.

A petíciókról Nemes Gábor egyelőre nem kívánt részleteket közölni, mivel szövegüket még nem véglegesítették. Annyit mondott, hogy a petíciók összefüggésben vannak a BKV finanszírozásával, illetve a munkavállalók juttatásaival.

Legutóbb február 7-én demonstráltak a szakszervezetek a BKV Akácfa utcai székháza előtt a cég anyagi helyzete, valamint a munkavállalók bérének csökkentése miatt. Nemes Gábor akkor azt mondta, ha nem folytatódnak megfelelő ütemben az új kollektív szerződés tárgyalásai, újabb demonstrációt tartanak, legvégső esetben pedig sztrájkolni is készek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!