Belföld

2012.02.02. 12:41

Jobbik: miből utazott Rogán Antal Abu-Dzabiba?

A Jobbik felszólítja Rogán Antalt, Budapest V. kerületének fideszes polgármesterét, hogy hivatalosan válaszoljon arra a kérdésre: magánúton, vagy közpénzből utazott-e Abu-Dzabiba a héten - jelentette be az ellenzéki párt budapesti elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MTI

Szilágyi György ismertette: információik szerint Rogán Antal a héten Habony Árpáddal, Orbán Viktor főtanácsadójával közösen Abu-Dzabiba utazott. Az ellenzéki politikus szerint elfogadhatatlan, hogy amíg a főváros és a BKV a csőd szélén áll, addig Rogán Antal "Abu-Dzabiban elmélkedik a problémákon és onnan üzeni, hogy szerinte meg kellene szüntetni a Budapesti Közlekedési Központot (BKK)".

Szilágyi György szerint egyébként ezzel az ötlettel Rogán Antal célja egy "újabb lépés megtétele a jövőbeni főpolgármesteri szék megszerzése felé". A Jobbik ezért felszólítja Rogán Antalt, hogy mondjon le polgármesteri és fővárosi képviselői mandátumáról, valamint hivatalosan válaszoljon a Jobbik következő kérdéseire: magánúton, vagy közpénzből utazott-e Abu Dzabiba, illetve Habony Árpádon kívül más fideszes prominensek, vagy Fideszhez köthető üzletemberek is részt vettek-e az utazáson?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!