Belföld

2012.01.21. 09:08

Joav Blum fellebbezett a Sukoró-ügyben

Budapest - Pénteken megérkezett a Székesfehérvári Törvényszékre Joav Blum fellebbezése a sukorói telekcsere ügyében; a Magyar Nemzet értesülése szerint az izraeli-magyar állampolgárságú alperes az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését, illetve a döntés megváltoztatását kéri a Fővárosi Ítélőtáblától.

MTI

A napilap szombati száma ismerteti, hogy Joav Blum alperes formai és tartalmi okokból sem tartja elfogadhatónak a december 16-án kihirdetett, 280 oldal terjedelmű elsőfokú ítéletet. Ellenérveit abban a fellebbezésben terjesztette elő, amely pénteken érkezett a bíróságra. Gieszné Boda Orsolya bírósági szóvivő elmondta, az alperes egyebek közt azt kifogásolja, hogy a Fejér Megyei Bíróság - amely január óta a Székesfehérvári Törvényszék nevet viseli - nem szüntette meg a pert, habár jogi képviselői útján Joav Blum az utolsó tárgyaláson bejelentette, eláll a csereszerződéstől. Kifejti a fellebbezés azt is, hogy a pilisi és az albertirsai gyümölcsöst jogszerűen cserélte el az üzletember több állami tulajdonú sukorói ingatlanra, hiszen a turisztikai célú beruházás, a kaszinóépítés ugyanúgy közérdekű cél, mint az útépítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!