Belföld

2012.01.27. 18:17

Göncz Árpádot köszöntik 90. születésnapján

Kilencvenedik születésnapján, február 10-én a budapesti Vérhalom téren köszöntik Göncz Árpád volt köztársasági elnököt közéleti személyiségek - tájékoztatott Bródy János zenész, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke, Konrád György író, az SZDSZ alapító tagja és Kuncze Gábor, a szabad demokraták korábbi elnöke közleményben pénteken.

MTI

Azt írták: Göncz Árpád plebejus-polgár köztársasági elnökként kifejezte a nemzet egységét, nem tett különbséget magyar és magyar között, ha betartották az alkotmányos demokrácia szabályait, függetlenül attól, hogyan éltek és miben hittek.

"Büszkék vagyunk 1956 életfogytiglanra ítélt hősére, a demokratikus ellenzék egyik vezéralakjára" - közölték, felidézve, hogy Göncz Árpád - aki 1990 és 2000 között volt köztársasági elnök - demokrata maradt a Kádár-rendszer alatt, és megőrizte eszméit az 1990 utáni, helyenként fájdalmas politikai küzdelmekben is. "Kikezdhetetlen életútja, szerénysége, embersége és bölcsessége iránymutató lehet mindannyiunk számára" - olvasható a közleményben.

Kilencvenedik születésnapján a szervezők - akik számítanak Göncz Árpád tisztelőinek részvételére - rövid szerenáddal, és a Ha én rózsa volnék című Bródy-dal eléneklésével köszöntik majd otthonánál a volt köztársasági elnököt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!