Belföld

2011.09.21. 08:16

Ingyen utazhatunk holnap a vonatokon

Díjmentesen utazhatnak a MÁV vonatain csütörtökön azok az autósok, akik az Autómentes napon úgy döntenek, hogy nem használják gépkocsijukat - közölte a MÁV-START Zrt.

MTI

Szerdai közleményükben az áll, hogy a MÁV is csatlakozik a "Forgalmival a vasúton!" elnevezésű akcióhoz, így a szeptember 22-i Európai Autómentes Napon a forgalmi engedélyüket felmutató utasok ingyenesen utazhatnak a belföldi vasúti vonalakon.

A kedvezményt igénybe veheti a vonaton a forgalmi engedély felmutatásával a gépjármű tulajdonosa vagy üzemben tartója. Figyelmeztetnek azonban, hogy a nem magántulajdonban lévő személygépkocsik forgalmi engedélye nem használható fel a díjmentes utazásra.

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. osztályon használható, illetve 1. osztályon a kocsiosztály-különbözet díját kell megfizetni. Feláras (InterCity) vonaton az utasoknak a megfelelő felárat (pót - és helyjegyek árát) meg kell fizetniük.

Forgalmi engedély hiányában vagy nem a saját névre szóló forgalmi engedéllyel utazók számára a jegyvizsgáló teljes árú menetjegyet állít ki, és a MÁV-START Zrt. üzletszabályzatában előírt pótdíjat is felszámítja - figyelmeztet a vasúttársaság.

Korábban a GYSEV is bejelentette csatlakozását az Európai Autómentes Naphoz, hasonló feltételekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!