Belföld

2011.04.07. 11:38

Iszapömlés - Üzembe állítják az újabb nagyteljesítményű nyomószűrőket a Malnál

Ajka - Végső fázisához érkezett az úgynevezett száraz technológia bevezetése a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. ajkai gyárában; az új, nagyteljesítményű nyomószűrők üzembe állításával a gyár szűrőkapacitása százötven százalékra emelkedik, és megszűnik a vörösiszap gipsszel történő semlegesítése - mondta az állami felügyelet vezetője csütörtökön az MTI-nek.

MTI

Szabó Csaba elmondta, hogy újabb ötmilliárd forintos közbeszerzést írtak ki a Marcal folyó és a Torna-patak medrének helyreállítására, és további egymilliárd forintba kerül a devecseri kastélykert rehabilitációja.
Az új közbeszerzéseket is a Mecsekérc Zrt. nyerte, a vörösiszap-katasztrófa mezőgazdasági és környezetvédelmi kárai megszűntetésének költsége ezekkel együtt az eredetileg tervezett 8,3 milliárd forint helyett 14,3 milliárd forintra emelkedett - mondta a miniszteri megbízott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!