Belföld

2011.01.15. 08:08

EU-elnökség - Uniós versek a Magyar Énekmondók Találkozóján

Az Európai Unió tagállamainak költészetéből magyarra fordított, megzenésített versekből is válogattak idén - Magyarország soros elnöksége okán - a Magyar Énekmondók Találkozójának előadói. Az eseményt január 19. és 21. között rendezik meg Szombathely mellett Vas megye több településén.

MTI

 Joós Tamás, Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ (MMIK) igazgatója, a rendezvény főszervezője az MTI-nek elmondta, hogy a találkozót, amelyre a határainkon túli és magyarországi énekmondók kapnak meghívást, hagyományosan a magyar kultúra napjához (január 22.) kapcsolódva szervezik meg. Az eseménynek már tizenharmadik alkalommal ad otthont Szombathely és több környező települések - fűzte hozzá Joós Tamás, aki maga is énekmondó.
A találkozón idén is ott lesz az énekmondók "nagy öregje", Dinnyés József, rajta kívül fellép a mezőcsáti Gereben együttes, a győri Hangraforgó együttes, valamint Kátai Zoltán, Kercsmár Zsolt, Róka Szabolcs, a Srtófa trió és lehetőséget kapnak a szereplésre fiatal amatőr előadók is.
  A szervezők célja alkalmat teremteni arra, hogy Vas megye falvaiba, hátrányos helyzetű településeire is eljussanak az előadók és ott az iskolákban és a művelődési házakban, templomokban, könyvtárakban rendhagyó irodalomórák keretén belül megismertessék a gyermekekkel és a fiatalokkal a költészet kincsestárát, az énekelt versek sokszínűségét - emelte ki Joós Tamás.
A találkozó csúcspontját jelentő gálaestet január 20-án, csütörtökön 18 órától tartják az MMIK színháztermében, a rendezvényre a belépés idén is díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!