Belföld

2010.10.24. 11:19

Autótolvaj-bandára csaptak le kommandósok

Budapest - Régóta körözött, veszélyes autótolvajokat fogtak el a Terrorelhárítási Központ kommandósai Budakalászon.

MTI

A központ vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a múlt hét végi akciót a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) XII. kerületi kapitányságának embereivel közösen hajtották végre. A most lefülelt autótolvaj-banda főként nagy értékű japán autókra "szakosodott" - írták.

A Terrorelhárítási Központ szeptember 1-jén alakult meg, főigazgatója Hajdu János, a Fidesz volt biztonsági igazgatója.

A központ feladata a miniszterelnök és a köztársasági elnök védelme, továbbá az alábbi bűncselekmények felderítése és megszakítása: terrorcselekmény, emberrablás, légi jármű, vasúti, vízi, közúti tömegközlekedési vagy tömeges áruszállításra alkalmas jármű hatalomba kerítése. Ugyancsak feladata - a nyomozóhatóságok, az ügyészség, továbbá a rendvédelmi szervek felkérésére - a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fegyveres vagy felfegyverkezett személy elfogása, az egyéb, személy elleni erőszakos bűncselekmények megszakítása, az ön- vagy közveszélyes állapotban lévők elfogása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!