Belföld

2010.06.29. 05:22

Új hírtelevízió Bárdos Andrással?

Bárdos András újságíró, "ha hírtelevízió indulna - bármilyen hírtelevízió", abban nem venne részt; a tv2 korábbi műsorvezetője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében cáfolta a Magyar Nemzet aznapi számában megjelent, személyét érintő információt.

MTI

A lap értesülése szerint közel négymilliárd forintos tőkével egy olyan új televíziót hozna létre az előző kormány delegáltjaiból álló Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, amely hivatalosan a hazai turizmust népszerűsítené, de egyes elképzelések szerint egy baloldali hírtelevízió alapját képezné. Az igazgatóság elnöke Bárdos András újságíró lenne.
   
Bárdos András a közleményében leszögezte, hogy nem tud baloldali hírtévé indulásáról. "Egy magyar Travel Channel előkészületeiről tudok csak" - közölte az újságíró.

Korábban:

Közel négymilliárd forintos tőkével egy olyan új televíziót hozna létre az előző kormány delegáltjaiból álló Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, amely hivatalosan a hazai turizmust népszerűsítené, de egyes elképzelések szerint egy baloldali hírtelevízió alapját képezné - írja keddi számában a Magyar Nemzet.
A lap szerint az igazgatóság elnöke Bárdos András újságíró lenne.
   
Hazai Turizmus Zrt. néven olyan új cég létrehozását tervezi az üdülési alapítvány, amely filmkészítéssel, tévéműsorok gyártásával, sugárzásával foglalkozna; vagyis egy új televíziós csatorna születne.
   
A lap birtokába került - és az üdülési alapítvány előző kormánydelegáltjaiból álló kuratóriuma által megvitatott - határozati javaslat szerint a céget 595 millió forint jegyzett tőkével és 3,3 milliárdos tőketartalékkal hívná életre az alapítvány tulajdonában lévő két cég: a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. és a Hunguest Vagyonkezelő Zrt. A társaság igazgatósági elnöke Bárdos András, a tv2 korábbi műsorvezetője, a felügyelőbizottság elnöke pedig Kárpáti Miklós, a balliberális közéleti szereplők körében népszerű ügyvéd lenne - írja a Magyar Nemzet.
   
Bárdos a lapnak elmondta, ő is hallott erről az elképzelésről, de még semmit sem írt alá, és jelenleg is több tévécsatornával tárgyal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!