Belföld

2010.04.25. 19:23

Sólyom László: az ország érdeke, hogy minél hamarabb megalakuljon az új kormány

Budapest - Sólyom László köztársasági elnök a lehető legkorábbi időpontra kitűzi az Országgyűlés alakuló ülésének időpontját.

MTI

Az államfő ezt vasárnap nem sokkal 21 óra után az Országos Választási Központban jelentette be, hangsúlyozva: az ország érdeke, hogy minél hamarabb megalakuljon az új kormány.

Mint hozzátette, a jövő héten megkezdi erről a tárgyalásokat.

Közölte, a választás eredménye egyértelmű, a győztes párt, a Fidesz-KDNP példátlanul erős felhatalmazást szerzett a következő négy évre.

Most az a feladat - mondta -, hogy a munka minél hamarább megkezdődhessen, ezért haladéktalanul meg fogja keresni a parlamentbe jutott pártokat, hogy megkezdjék a tárgyalásokat az Országgyűlés alakuló ülésének előkészítéséről. Jelezte, a szándéka az, hogy az Országgyűlés alakuló ülés időpontját a lehető legkorábbi időpontra tűzze ki. Ez azonban függ attól - tetet hozzá -, lesznek-e jogorvoslatok, és így mikorra lesz meg a jogerős eredmény.

Az országnak az az érdeke - jelentette ki Sólyom László -, hogy minél hamarább megalakuljon az új kormány, ezért a tárgyalásokat már a jövő héten meg fogja kezdeni.

Az államfő köszönetet mondott a választás lebonyolításában részt vevőknek és a magyar állampolgároknak, akik "éltek alkotmányos jogukkal és kinyilvánították akaratukat". A köztársasági elnök arra kért mindenkit, hogy a választáson megteremtett lehetőséget használják ki, éljenek vele, és működjenek közre abban, hogy az valóra is válhasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!