Belföld

2009.09.23. 06:54

Vége a féreginváziónak Krasznokvajdán

Miskolc - Egy kozmetikai és háztartás-vegyipari termékeket gyártó és forgalmazó cég szerkombinációjával sikerült megfékezni azt a féreginváziót, amely a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Krasznokvajdát lepte el az elmúlt hetekben.

nincs nev

A közlés szerint Krasznokvajda község belterületét az elmúlt hetekben inváziószerűen gyűrűs vaspondrók tízezrei lepték el. Az önkormányzat azonnali intézkedéseket kezdeményezett. 
    
Megkeresték a problémával a különböző hivatalokat, például a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalt, a katasztrófavédelem kistérségi szervezetét és az ÁNTSZ-t. A hatóságok tanácsai alapján az e tevékenységre szakosodott vállalkozói körből (gázmester) kértek ajánlatot, hogy megszüntessék a féreginváziót.
    
A hátrányos helyzetű térség azonban nem tudott jelentős összeget elkülöníteni a költségvetéséből a kezelés anyag- és munkadíjára, ezért a pótlólagos irtás költségét már nem tudta az önkormányzat vállalni. 
    
Egy kozmetikai és háztartás-vegyipari termékeket gyártó és forgalmazó cégnek köszönhetően azonban sikerült a féreginváziót megfékezni - olvasható a tájékoztatóban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!