Belföld

2009.07.04. 09:19

Lendvai: elég legyen az előre hozott választások emlegetéséből!

Budapest - Lendvai Ildikó szerint elég az előrehozott választások emlegetéséből. Az MTI úgy tudja: a szocialista pártelnök az MSZP szombati, zárt ajtók mögött zajló kongresszusán arról is beszélt, hogy a párt országos választási bizottságának (ovb) tagjai a költségvetés elfogadása után mondjanak le kormányzati szerepükről.

Dunaújvárosi Hírlap

Lendvai Ildikó hangsúlyozta: 1,7 millió nyomós okuk van a válságkezelés támogatására, ugyanis ennyi devizahiteles nyertese van a politikájuknak.
   
Aki az előre hozott választások mellett akar aláírást gyűjteni, az szegfű nélkül gyűjtse. Inkább naranccsal - fogalmazott az MTI értesülései szerint a pártelnök.
      
Bejelentette: a párt haladéktalanul létrehozza az MSZP ideiglenes, teljhatalmú kormányát, az országos választási bizottságot (ovb).

A testület tagja lesz Ficsor Ádám titokminiszter, Molnár Csaba kancelláriaminiszter, Botka László szegedi polgármester és Burány Sándor budapesti elnök is.
   
Az MTI információi szerint Lendvai Ildikó azt kérte: az ovb tagjai a költségvetés elfogadása után mondjanak le kormányzati szerepükről.
   
Addig, amíg novemberben nem áll mellettem a miniszterelnök-jelölt, és nem mutatom fel a választási programot, én vagyok az elnök, én irányítok - mondta a küldöttek előtt az MTI információi szerint Lendvai Ildikó.
   
Az MSZP Budapesten a a XIV. kerületi Vasúttörténeti Park Mozdonyfordítójában tartja kongresszusát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!