Belföld

2009.06.25. 08:57

Borzalom: Hat éves lányával fajtalankodott egy öregcsertői férfi

Szeged - Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt az öregcsertői férfit, aki többször is fajtalankodott saját hatesztendős lányával.

nincs nev

A 45 éves vádlott 1992 decemberében nősült meg, a házasságból öt gyermek született, akik közül az egyik néhány hónapon belül meghalt. A házaspár négy gyermek neveléséről gondoskodott. A férfi rendszeresen bántalmazta feleségét és gyermekeit, ezért az asszony kezdeményezésére 2006 márciusában elváltak.
    
A betanított munkásként dolgozó férfi a válás ellenére  közös háztartásban élt volt feleségével és négy gyerekével Öregcsertőn. Továbbra is bántalmazta családját, ezért a nő többször is elköltözött gyerekeivel, de mivel anyagi okok miatt nem tudott máshol megfelelő lakást biztosítani, mindig visszatértek a közös házba.
    
A felügyeletére és gondozására bízott, 2000-ben született lányát a - külön szobában alvó - vádlott 2006 szeptembere és 2008 márciusa között többször is az ágyába fektette maga mellé. A kislány nem akart ott éjszakázni, ezért az apja megfenyegette, a gyerek így teljesítette a férfi kérését. Kislánya kiszolgáltatott helyzetét kihasználva a vádlott fajtalankodott az ez ellen tiltakozó gyerekkel, s megfenyegette őt, hogy a történteket ne mondja el senkinek. 
    
A megfélemlített kislány végül 2008. március 30-án édesanyjának beszámolt a történtekről, aki értesítette a hatóságokat.
    
A vádlott az ellene felhozott vádakat az eljárás során mindvégig tagadta.
    
A táblabíróság tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és ezért őt jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta.
(mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!