Belföld

2009.04.21. 06:22

Közeledik az ingatlanadó, távozóban az ekho

Budapest - Értelmét veszti az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) egy idő után, ha megvalósulnak az adócsökkentési tervek. Az ingatlanadó viszont már jövőre bevezethető - véli <em>Oszkó Péter</em> pénzügyminiszter.

nincs nev

A hétfőn felesküdött pénzügyminiszter úgy gondolja, ha az adócsökkentési terveik megvalósulhatnak, akkor az ekho nem jelent már könnyebbséget az adózóknak, így értelmét veszti. Akár már 2010-ben is megszűnhet emiatt ez az egyszerűsíettt forma a tárcavezető szerint. 

Úgy véli Oszkó Péter, akár már jövőre bevezethető az értékövezeti ingatlanadó, ha megteremtik annak lehetőségét, hogy az adózó vitathassa, ha az ingatlanának nem akkora az értéke, mint amekkorát megállapítottak. 

Elmondta: a parlament várhatóan két részletben tárgyalja az adócsomagot, először a 2009-es szabályokat, majd a jövő évi átalakításokat veszi sorra - írja a Népszava.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!