Belföld

2009.04.15. 13:28

Fizetnek a távozó Gyurcsánynak - milliós végkielégítések a minisztereknek

Budapest - A kormánytagok közül Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Göncz Kinga, Szilvásy György, illetve Veres János távozó minisztereknek jár végkielégítés a jelenlegi szabályok szerint.

nincs nev

A kormányszóvivői iroda az MTI kérdésére szerdán közölte: a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerint ez nem végkielégítés, hanem juttatás, és azoknak jár, akik több mint egy évig a kormány tagjai voltak.

A három miniszter és a volt kormányfő hat havi illetménnyel megegyező juttatásra jogosult. Göncz Kinga, Szilvásy György és Veres János fejenként bruttó 7.777.800 forintot kap, Gyurcsány Ferencnek pedig  9.044.400 forint jár.
A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint a leköszönt miniszterelnök - ahogy hivatali ideje alatt - most is jótékony célra fordítja az összeget. 

A távozó miniszterek közül Szűcs Erika, Gyenesei István és Molnár Károly kevesebb mint egy évig voltak a kormány tagjai, így nekik nem jár juttatás.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!