Belföld

2009.01.22. 12:47

Türelmi idő a munkanélküliek lakáshitel törlesztéseire?

<b>Budapest</b> - Egy szocialista javaslat szerint a bankok 12 hónapos moratóriumot hirdetnének azoknak a lakáshitel törlesztésre, akik csoportos létszámleépítésben váltak állástalanná.

nincs nev

Az MSZP arra kéri a Magyar Bankszövetséget, javasolja tagjainak, hogy a csoportos létszámleépítéssel elbocsátott embereknek adjon 12 hónapos moratóriumot lakáshiteleik törlesztésére - közölte a Hírszerző. 

Juhászné Lévai Katalin, az MSZP országgyűlési képviselője elmondta, hogy a tavaszi ülésszakon kezdeményezik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről szóló, valamint a fogyasztóvédelmi, illetve a hitel- és pénzintézeti törvények módosítását, mindezt a fogyasztói csoportok védelme érdekében. 

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta, plafon bevezetését javasolják a teljeshiteldíj-mutatóhoz (thm), a plafon mértékéről a szakmai szervezetekkel egyeztetnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!