Belföld

2009.01.06. 17:04

Nyitva maradnak az iskolák hétfőn

<b>Budapest</b> - A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nem tesz le követeléseiről a közalkalmazottak 13. havi illetményével kapcsolatban. A PDSZ azonban arra kér mindenkit, hogy ne szervezzen hétfőtől közszolgálati sztrájkot.

nincs nev

A PDSZ nem írta alá a többi szakszervezet és a kormány között létrejött megállapodást, amely rendezte a közalkalmazottak 13. havi bérét. Ez a decemberi ajánlat ugyanis nem érte el az ő követeléseiknek a harmadát sem.

A PDSZ már a héten megalakítja az új közszolgálati sztrájkbizottságot. Hogy mikor szüntetik be a munkát a közalkalmazottak, az egyelőre kérdéses. 

A PDSZ azonban arra kér mindenkit, hogy hétfőtől ne szervezzen  sztrájkot. Ezt azzal indokolja, hogy bizonytalan sztrájkjogi helyzet alakult ki, mivel a Közszolgálati Sztrájkbizottság által korábban aláírt dokumentum értelmezhető sztrájkbizottsági megállapodásnak is. Ezt ugyan a PDSZ vitatja, de a jogi helyzet rendezése nélkül nem tartható a munkabeszüntetésre korábban meghirdetett január 12-i időpont.

Egy pedagógussztrájk megrengetheti az országot, hiszen az iskolák nem nyitnak ki, így a szülőknek kell gondoskodniuk gyermekük felügyeletéről - írja a Stop.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!