Belföld

2008.09.19. 12:42

<u>Tovább csúszik?</u>

<b>Zalaegerszeg</b> - Villanyvilágítás híján, a bejáratokon beszüremlő fényben tartották az edzést szerdán az egerszegi jégcsarnokban a hokisok. A csarnok több millió forintos tartozása miatt ugyanis a szolgáltató cég lekapcsolta az áramot - írja a Zalai Hírlap.

nincs nev

Múlt hét óta a csarnokban gáz sincs. Az ok egyszerű: több millió forintra rúg a tartozásuk. Legfőbb bevételük a várostól származik: évente 27 millió forint a tanítási időben naponta fizetett jéghasználatért. Ez viszont nemrég elapadt.

Az idei júniusi közgyűlésen a város azonnali hatállyal felmondta a Jégcsarnok Kft.-vel kötött bérlettel vegyes adásvételi szerződést, amelyben jégidőt vásárolt. Ez lépés volt arra, hogy a kft. ellen bírósági végrehajtás indult ez év májusában.

Prófusz Róbert, a cég vezetője úgy nyilatkozott, elszámolási vitájuk támadt a szolgáltatóval, amit rövid időn belül rendezni lehet. Elmondása szerint tartozásuk nagysága egy-két havi energiaszámlájukkal vethető össze, azaz néhány millió forint. Az edzések azonban folytatódnak, és a jégidőt a történtek ellenére változatlanul biztosítják az iskolásoknak.

Prófusz Róbert arról tájékoztatta dr. Gyimesi Endre polgármestert, hogy folyamatban van egy megállapodás, amely hosszú távra biztosítja a jégcsarnok működését. Ennek reményében a város levéllel fordult az energiaszolgáltatóhoz, s rövid határidejű haladékot kért a probléma megoldására. Lehetséges, hogy már pénteken visszakapcsolják az áramot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!