Belföld

2008.07.03. 12:25

Mégis érvényes a Posta biciklivásárlási szerződése

<b>Budapest</b> - Érvényes a Magyar Posta biciklivásárlási szerződése - ezt állapította meg a Közbeszerzési Döntőbizottság. A posta így annak ellenére megvásárolhatja a győri Cronopont Kft.-től az új postásbicikliket, hogy korábban kiderült: szabálytalan volt a kerékpártender.

nincs nev

Gergely László, a cég beszerzési bizottságának - azóta elbocsátott - vezetője még a pályázat kiírása előtt, és a lebonyolítás folyamán is információkat szállított a cégnek, amely később meg is nyerte a tendert - írja a Népszabadság. 

A lapnak nyilatkozva a Magyar Posta szóvivője, Tomecskó Tamás azt mondta: a posta felszólította a Cronopont Kft.-t a vállalt megbízás teljesítésére. Vagyis az eredeti megállapodás szerint, Szlovéniában készülő Krpan kerékpárok szállítására kap lehetőséget a győri cég. A posta úgy értelmezi a Közbeszerzési Döntőbizottság döntését a tender érvényességéről, hogy a gyártást a Cronopont nem telepítheti át Magyarországra. 

A közbeszerzési szabályok megsértése miatt a kerékpártender ügyében ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz a Magyar Posta. Gergely László, a cég beszerzési bizottságának - azóta elbocsátott - vezetője még a pályázat kiírása előtt, és a lebonyolítás folyamán is információkat szállított a cégnek, amely később meg is nyerte a tendert. 

A Posta belső vizsgálatán kiderült, hogy a beszerzési bizottság többi tagja is felelős a szabálytalanságokért. Ellenük munkaügyi eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!