Belföld

2008.05.23. 10:16

MTV: Meg sem kezdték a jelölőgyűlést

<b>Budapest</b> - Hozzá sem fogott a tévéelnök-jelöléshez a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnöksége pénteken, mivel elsőként a szabad demokrata, majd a szocialista delegáltak is bejelentették: távol maradnak a tanácskozástól.

nincs nev

Czeglédi László, az MTV Közalapítvány elnöke reggel zárt ülésnek nyilvánította a kuratórium ülését és arra nem engedte be a sajtót. Majd bejelentette, hogy az SZDSZ és az MSZP által delegált kuratóriumi tagok nem vesznek részt az ülésen, azért, mert szerdán az ellenzéki tagok nyilvánosságra hozták, hogy ők Havasi János jelölésére fognak szavazni – közli a NOL. Ez a sajtóügyekkel is foglalkozó jogász szerint törvénytelen. Véleménye szerint épp azért hozták az ellenzéki kurátorok nyilvánosságra szándékukat, hogy ezzel meghiúsítsák az elnökjelölés lehetőségét. 

Az elnökségi ülést elhalasztották, nem terjesztenek jelöltet nagykuratórium elé. Hétfőn a parlament négy további MSZP-s kurátor megválasztásával kiegészíti a kuratórium elnökségét, és ezzel az összesen kilenc MSZP-s és SZDSZ-es kurátor szavazata mellé egy további szavazat is elég lenne az elnökjelöléshez. 

A mostani pályázat szerint június 3-a az elnökválasztás határideje. Ha addig nem választanak elnököt és nem írnak ki új pályázatot, az a kuratórium feloszlását jelentené.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!