Belföld

2008.02.01. 10:57

Tovább folytatódik a vasutasok sztrájkja

<b>Budapest</b> - Pénteken hajnali háromkor beszüntette a munkát a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ). A VDSZSZ részt követel a MÁV Cargo privatizációs bevételéből és béremelést a kiszervezett dolgozóknak.

nincs nev

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivőjének tájékoztatása szerint a MÁV Zrt. forgalmi igazgatóságánál az eddigi felmérések alapján a sztrájk kezdete óta  reggel 6 óráig az éjszakai műszakba vezényelt 1.688 forgalmi  irányító közül 239-en sztrájkolt, ami 14,2 százalék. A nappali  műszakban a 6 órakor történt műszakváltás után 9 százalék a  sztrájkolók aránya. A MÁV Gépészeti Zrt.-nél a dolgozók 20 százaléka sztrájkol, a  munkában lévők a napi karbantartásokat folyamatosan végzik – olvasható a Népszabadság Online-on.

A MÁV tájékoztatása szerint az elővárosban Budapest már elérhető vonaton. A Déli pályaudvar fogadja és indítja a dunántúli vonatokat, de a Kelenföldi pályaudvar is lehet egy-két vonat végállomása a sztrájk alatt. A távolsági forgalomban is járnak szerelvények az északi- és a dél-balatoni vonalakon, és van vonatforgalom Budapest-Pécs között is. 

Nem született megállapodás a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között  a péntek délelőtti tárgyaláson, így a sztrájk nem áll le. A tárgyalások szombaton 15 órakor folytatódnak a MÁV Zrt.-nél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!