Belföld

2008.02.20. 11:15

Háziorvosok a vizitdíj mellett

<b>Budapest</b> - Nyolcvanöt háziorvos aláírásgyűjtést kezdeményezett azért, hogy ne töröljék el a vizitdíjat. Erről szóló közleményüket kedden juttatták el a sajtónak.

nincs nev

Az üzenetből kiderül: több praxis is ellehetetlenedne, ha a március 9-ei népszavazás eredményeképpen a kormány eltörölné a vizitdíjat. A feladók arra kérnek mindenkit, hogy csatlakozzanak akciójukhoz. 

Az aláírók kifejtik, hogy bevételük átlagosan harmadával emelkedett a vizitdíjnak köszönhetően, amely pénzből fejleszteni képesek, vagy egyszerűen csak biztonságosan tudják rendelőiket működtetni. "Ha nem lesz vizitdíj, akkor mi, háziorvosok elveszítjük a bevételünk jelentős részét", továbbá elmaradnak a fejlesztések, nem tudják a kisegítő asszisztenciát megfizetni - írják. 

Mint fogalmaznak, tisztában vannak azzal, hogy fizetni senki sem szeret, "de talán a betegek is jobb érzéssel adják oda a 300 forintot, ha tudják, a pénzükből az ellátás minőségén és biztonságán tudunk javítani", illetve nyomatékosítják, a vizitdíjból származó többletet nem a mindenkori kormánytól kapják, hanem közvetlenül a betegektől. A háziorvosok bevétele a vizitdíjnak köszönhetően 20-22 százalékkal nőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!