Belföld

2008.02.12. 10:29

Eredménytelen az MTV elnöki pályázata

<b>Budapest</b> - Eredménytelenül zárult kedden a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt pályázat, mivel a posztra jelölő kuratóriumi elnökség tíz tagjából csak ketten adtak le érvényes szavazatot – közli a Népszabadság Online. Így az MTV átmenetileg elnök nélkül maradhat.

nincs nev

Az ügyben nyilatkozott az egyik kurátor, Kozák Márton, aki elmondta, hogy ő és a szintén az SZDSZ által a testületbe delegált Rajk László a jelenlegi elnökre, Rudi Zoltánra adta voksát. 

Kozák Márton szerint a pályázati eljárás rendjével teljesen ellentétes, hogy a testület öt, az ellenzék által delegált tagja már előre jelezte, hogy egyik pályázó elnökké jelölését sem támogatják, s hogy ezt arra hivatkozva jelentették be, hogy a jelöltek a február eleji személyes meghallgatásukon nem válaszoltak bizonyos, helyben felvetett kérdéseikre. 

A testület még a délelőtt folyamán megkezdi az új pályázat kiírásával kapcsolatos munkát. A feltételek várhatóan nem térnek el lényegesen a mostaniaktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!