Belföld

2008.02.07. 14:58

Csavarhúzó darabja maradt a testében

<b>Szeged</b> - Egy csavarhúzódarabot hagytak egy nő testében műtétje során az orvosok tavaly, a szegedi traumatológiai klinikán. A kórház nem ismeri el a hibáját, az asszony ügyvédje az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordult.

nincs nev

Ábrahám László, az asszony ügyvédje elmondta a szegedi traumatológiai klinikán tavaly műtötték meg az asszonyt, ekkor próbálták eltávolítani a testéből azt a két titáncsavart, amelyeket combnyaktörés után ültettek be – közli az Origo.hu. A csavarhúzó vége azonban pár fordulat után beletörött a menetbe. A fémdarab miatt a nőnek komoly fájdalmai voltak, ráadásul le is százalékolták. 

Később az ortopédiai klinikán kioperálták a szükségtelenné vált csavarokat, a csavarhúzóból származó fémforgácsokat azonban továbbra sem távolították el – ez a röntgenfelvételen jelenleg is látszik. A traumatológiai klinika, valamint az ugyancsak a szegedi egyetemhez tartozó igazságügyi orvos szakértői intézet vezetője is azt állítja, nem tehetnek a hibáról ez ugyanis a műtéttel járó kockázat. 

Az ügyvéd közölte, csak akkor indítanak pert, ha a felügyelet elmarasztalja a kórházat. Nem biztos ugyanis, hogy találnak olyan szakértőt, aki hajlandó szembefordulni a két nagy tekintélyű orvos véleményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!