Belföld

2008.02.05. 14:34

A MÁV bírósághoz fordult

<b>Budapest</b> - A keddi egyeztetés sem hozott eredményt – tovább folytatódik a vasutasok sztrájkja. A felek szerdán reggel ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.

nincs nev

A MÁV Zrt. továbbra sem tartja megalapozottnak a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által feléjük támasztott követeléseket: miszerint minden vasutas kapjon nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többlet-bérfejlesztést a megajánlott 6,9 százalék mellett a kiszervezett MÁV társaságok dolgozóinak – közli a Népszava Online. 

A MÁV Zrt. a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett sztrájkkal összefüggésben. A vasúttársaság a szakszervezet Munka Törvénykönyvében meghatározott együttműködési kötelezettségének, továbbá rendeltetésszerű joggyakorlás követelményének megsértése, valamint a sztrájkjoggal való visszaélése miatt kér jogorvoslatot. 

A MÁV szerint a VDSZSZ gördülő sztrájkja lehetetlen helyzetbe hozza az utas tájékoztatást. A vasúttársaság a szakszervezet miatt nem tudja értesíteni kellő időben az utasokat, ezért a MÁV kéri a bíróságtól, hogy a gördülő sztrájk alkalmazását a joggal való visszaélésnek mondja ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!