Baracs

2017.03.28. 16:50

Traktor segíti a munkát: Sokcélú, modern munkaeszközzel gazdagodott a falu

Baracs - Új és korszerű erőgép segíti a községben a karbantartási, településszépítési munkákat mostantól. A pályázati forrásból beszerzett járműnek nagyon örülnek.

Horváth László

Március 21-én, kedden nagy volt a várakozás a baracsi önkormányzatnál. A dolgozók szinte percenként néztek az órájukra, mikor érkezik a csodaszerkezet? Hogy illően és stílusosan fogadják az új gépet, akadt, aki gumicsizmát is húzott az ünnepélyes alkalomra.

Várai Róbert polgármesternek (j) Szénási Zsolt adta át a járművet Fotó: Horváth László

Délután öt órára aztán méltóságteljesen begördült a baracsiak új traktorja a hivatal gazdasági udvarára, ahol az átadás-átvétel mellett néhányan még a vezetőülés kényelmét is kipróbálták. A munkagép beszerzésének történetéről Várai Róbert polgármester adott lapunknak tájékoztatást.

Joós Vámos Zsanett még divatos gumicsizmát is húzott, kipróbálta a vezetőfülke kényelmét

- Önkormányzatunk a helyi közutak és külterületi földutak fejlesztéséhez, karbantartásához nyújtott be pályázott. Nekünk mindenképpen szükségünk volt egy erőgép-együttesre, így a traktor, a pótkocsi és a hozzá tartozó padkakasza nagymértékben segíti a települési feladatok elvégzését. Az értékében nyolcmillió forintos beruházásról testületi egyetértéssel született döntés. A berendezés tartozékaival remélhetőleg sokáig szolgálja majd a község érdekét.

Baracson tehát ismét történik valami. Ahogy ismerni a település vezetését, lesz még hírünk róluk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!