Baracs

2015.05.05. 15:53

Szépülő Francia-park

Baracs - A Faluvédő Polgárőr Egyesület és Baracs Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesületének tagjai úgy döntöttek, hogy a három napos hosszú hét végéből két napot a falu szépítésével.

Rankasz Brigitta

Právics István, a polgárőrök vezetője nagyon örül a közös rendezvényeknek, amelyek a két civil csapat év eleji jó hangulatú bálja óta rendszeressé váltak. Május első szombatján például az óvodában dolgoztak, és a tűzoltó szertár körül tettek rendet. Vasárnap nyolctól pedig elindult a játszótér szépítése.

Sebestyén Tamás, körzeti megbízott sem sajnálja a szabadidejét, tűzoltóként is tevékenykedik, az ő kezdeményezésére jöttek össze több mint harmincan a két szervezetből erre a két napra, s jó volt látni, hogy a generációk ragyogóan dolgoztak együtt, meglepően sok gyermek segített a felnőtteknek, ez követendő példa lehet.

A gyermekek Szabó Andrea elnök asszony és Martin Gabriella gazdaságis vezetésével virágokat ültettek, de a szalagfűrészes Garbacz Istvánnak is szívesen hordták a rönköket, hogy a kerítéselemek gyorsabban készüljenek.

- Sajnos én nem vagyok elégedett a létszámmal - jegyezte meg Veszprémi János tűzoltó parancsnok, majd azzal folytatta bár sok civil szervezet van, mégis nehéz megmozgatni a falu lakóit. Hatékonyabb lenne, a szervezés, ha összefognánk, hiszen a település önkormányzata sem tud mindenhova embert küldeni, és szerencsére sok a zöld területe a községnek. Mindenkinek érdeke lenne, hogy a szép falurészeket megőrizzük, gondozzuk.

Jó volt látni, hogy a családok apraja-nagyja együtt szorgoskodott, pótolták a játszótér eltört léceit, kerítéselemeket készítettek, megtisztították a homokozót, gazoltak, virágosítottak.

Szerencsére vannak támogatóik is, az önkormányzat biztosította az anyagokat és a település polgármestere Várai Róbert is ott töltötte, jó gazdaként vasárnapi pihenőjének egy részét. A faluvezető tudja, a közösség életében nagyon fontos szerepe van a lelkes, jól működő civileknek, hálás is a munkájukért.

Ezen kívül Gulyás Tamás és Nagy Tamás vállalkozókhoz is bármikor fordulhatnak, ők ezen a vasárnapon, a park felújításához faanyaggal járultak hozzá.

Megtudtuk, a két szervezet a Francia-park melletti zöld területre focipályát, családi pihenőt szeretne, bográcsozó és szalonnasütő hellyel, padokkal. Hamarosan tárgyalnak róla a falu vezetésével, s reméljük, a falu lakói közül sokan segítik az elképzeléseik megvalósítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!