200 milliós fuvar

2017.10.27. 09:08

Alma helyet dohányt szállított a teherautó

Kétszázmillió forint csempészett cigarettát találtak egy kamionban az M3-ason. A pénzügyőrök lefoglalták a kamiont, a cigarettát és a talált készpénzt is.

A járőrök a sztráda horti pihenőjénél állították meg a teherautót, amely az okmányok szerint almát szállított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Ausztriába. A rakomány átvizsgálásakor bukkantak az üres almáskonténerekre, valamint a tizennégy raklapon fekete nejlonzsákokba rejtett dohányárura.

Az elkövetők a kamion elejébe pakolták a cigarettát és a hátuljába az almáskonténereket, abban bízva, hogy megtéveszthetik a pénzügyőröket. Az ellenőrzéskor azonban előkerült százötvenezer doboz adózás alól elvont, ukrán zárjegyes cigaretta – ismertette a sajtóreferens.

A pénzügyőrök a cigarettát, a kamiont, illetve a kamion utasteréből előkerült négymillió forint összegű eurót is lefoglalták, az ügyben a NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói nyomoznak orgazdaság miatt.

A kamiont vezető férfit gyanúsítottként kihallgatták, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában