Állatvilág

2017.02.15. 16:10

Jóérzésű emberek bejelentésének köszönhetően menekültek meg a kölykök

Dunaújváros - Az Arany János utca egy elhagyatott házában húzták meg magukat a nehéz sorsú kutyák.

Pekarek János

Szerencsére nem csak a rossz erői működnek manapság, hanem a jó szervezetei is igyekeznek mindent megtenni, amit csak lehet. Ennek egyik példája, hogy tíz kutya menekült meg a sanyarú sorstól az Első Magyar Állatjogi Alapítvány jóvoltából. Ehhez természetesen kellett néhány éles szemű, jóérzésű ember, akik észrevették, hogy a dunaújvárosi Arany János utca egyik elhagyatott épületében kilenc (!) kiskölyköt hozott a világra egy elvadult, emberektől elszokott, tőlük rettegő anyakutya. (Fenti cikkünk olvastán talán nem is lehet csodálkozni azon, ha egy állat egyáltalán nem bízik az emberekben.

Megbánta, mint a kutya, ami hetet kölykedzett, szól a mondás. S amelyik kilencet hozott világra? Fotó: EMÁA

Állattól még azt a finom különbségtételt sem lehet elvárni, ami embernek kötelező lenne: hogy kerüljük az általánosítást.) A jól végzett munka Létai Attilának, az alapítvány munkatársának köszönhető. Ő a kellő jogi és orvosi előkészületek után kábító injekcióval altatta el (ideiglenesen) az anyakutyát, majd összeszedte a még szopós korban lévő kölykeit, s az alapítvány baracsi telephelyén helyezte el mind a tízüket. A kiskutyák nagyjából négyhetesek lehetnek: a szemük már kinyílt, de csak nyolchetes korukban lehet elválasztani őket az anyjuktól. Most karanténban vannak. Gondolhatnánk, hogy a keverék, de életerős kutyák sorsa a menhelyen megoldódott. Azonban a mindig zsúfolt telepnek hihetetlen túlterhelést jelent egyszerre tíz kutya érkezése! Nem is beszélve a kötelező oltások, vakcinák beadatásának költségeiről, táplálásukról. Úgyhogy nem csak az aranyos kiskutyák örökbefogadásáról érdemes gondolkodnunk, hanem az alapítvány munkájának segítéséről is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!