Állatvilág

2008.12.26. 14:27

A beállós Gál Gyula kedvence versenyeken bizonyított

A kiváló kézilabdázó, Gál Gyula gyermekkora óta ragaszkodik a kutyákhoz. A veszprémiek klasszisa Várpalotán született és nevelkedett, a családi házukban egy puli, Pamacs rohangált.

Horog László

Angol buldogját, Szaffit hét esztendeje  vásárolta.A fehér színű négylábú nem hétköznapi háziállat, az elmúlt években nem csak gazdájának kellett folyamatosan bizonyítania a különböző versenyeken, kutyája is indult hazai rendezésű, nemzetközi viadalokon, például Budapesten és Kecskeméten, s legtöbbször nyert is a saját kategóriájában. A lakást nem csak a kézilabdázó által nyert érmek és serlegek díszítik, Szaffi is begyűjtött néhány medált  és kék szalagot. Időhiány miatt ma  már nem járunk kutyakiállításokra, ha akad szabadidőm, azt igyekszem a nejemmel és a két fiammal, továbbá a kutyámmal tölteni. Januárban pedig megszületik a kislányom, akit mindannyian nagyon várunk - mondja Gál.

Szaffi egy macskáról kapta a nevét, a két évtizeddel ezelőtti, nagyszerű magyar rajzfilm alapján. Ott cica volt, nálunk kutya lett  mondja a kézilabdázó mosolyogva. Az angol buldogot egy főváros mellett élő tenyésztőtől vásárolta a nejével közösen. Amikor az ezredfordulón Dunaújvárosban kézilabdázott, egy szintén fehér színű boxerrel rendelkezett. Imádta azt a kutyát is, kedvelt négylábúját balesetben vesztette el: a hajógyári sziget mellett lakott, a vasúti sínek közelében, a boxer sajnos elkalandozott, s az érkező vonat elütötte. Nagyon megviselt a halála, akkor úgy gondoltam, többet nem lesz kutyám, aztán évekkel később a feleségemmel úgy döntöttünk, vásároltunk egyet. Így került hozzánk Szaffi. Mindig is tetszettek a francia és angol buldogok a turcsi orruk miatt. Hét kölyök közül választottuk ki őt. Tömzsi, zömök, kissé  vad külseje ellenére szeretetre méltó, kedves jószág. Imádja a gyerekeket, kisebbik fiam húzza-vonja-rángatja a lakásban, a kutya jól tűri, egyetlen rossz mozdulata nincs. 

Gál igyekszik minél többet foglalkozni Szaffival, ha ideje engedi, délutánonként ő viszi sétálni. A beállós ilyenkor kikapcsolódik, nem a sportra koncentrál. Amúgy a kézilabdázás az élete, a tavaszi KEK-győzelmet élete egyik legnagyobb sikerének tartja. Bízik abban, hogy a mostani szezonban minél tovább   legalább a negyeddöntőig   jutnak a Bajnokok Ligájában, továbbá szívből reméli, a bajnoki aranyat és a honi kupagyőzelmet is megszerzi az MKB Veszprém együttese. Az év elején,   Zágrábban rendezendő világbajnokságon a hazai szövetség vezetői az 18. hely valamelyikét tűzték a gárda elé, Gál szerint ott lehetnek a dobogó közelében. Amit sajnál, hogy a pekingi olimpián nem lehettek jelen, azt mondja, apróságokon múlt, hogy   elbuktak.

 Négy éve remekeltünk, életem egyik legnagyobb élménye Athén volt, ezért is sajnáltam, hogy az ázsiai seregszemlén nem lehettünk jelen. Amikor néztem a megnyitó ünnepséget a tévében, a könnyeim is kijöttek, annyira szerettem volna ott lenni. Több sportolóval beszéltem, akik kint voltak, azt mondták, nélkülünk ezúttal nem volt olyan jó a hangulat, mint a görög fővárosban. De ez már a múlt, úgy gondolom, amit az élet most elvett, később visszaadja, bízom abban, hogy Londonban újra ott leszünk és eredményesen szerepelünk.

Az elmúlt egy évben többször felröppent, hogy a beállós távozik Veszprémből, a hírek szerint hazai és külföldi sztárklub is érdeklődött iránta, de Gál Gyuszkó nem gondolkodik váltáson. A szerződése 2012-ben jár le az MKB-nál, úgy véli, még sok siker vár rá a bakonyi alakulattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!