Kihasználták a vasúti átépítést is

2020.09.05. 11:00

Bővül a kutyás kiképzőpálya Pusztaszabolcson

Szombaton avatja a Pusztaszabolcsi Kutyabarát Klub a kiképzőpálya kibővített részét és az új klubhelyiséget.

Korondy Tamás

– 1992-ben, a klub alakulásakor az akkori polgármesteri hivataltól kaptunk egy erdős, bokros, elhanyagolt területet, melyet sok társadalmi munkával alakítottunk ki az akkori kornak megfelelő kutyás sportközpontnak, írja a feol.hu. Két évvel ezelőtt új irányt vett a klub, hiszen tagjaink közül négyen munkakutyakiképzés-vezetői tanfolyamon vettek részt és sikeres vizsgát tettek, ezért egy idő után bővítenünk kellett a területet az igényekhez mérten – olvasható Csombok Pálnak, a Pusztaszabolcsi Kutyabarát Klub elnökének hozzánk küldött leveléből.

Az elnök leírja, hogy az idei évben a polgármesteri hivatalhoz fordult segítségért a klub a bővítéssel kapcsolatban. A képviselő testület méltányolta, hogy 28 éve szerves részei Pusztaszabolcs civil életének, éppen ezért megkapták a lehetőséget a bővítésre, valamint határozatlan időig bérleti díj megfizetése nélkül tudnak tovább működni.

– Kihasználtuk a pusztaszabolcsi vasút átépítését is. Támogatóinknak köszönhetően egy elemekből összerakott alumíniumkonténert kaptunk, amit előbb elbontottunk, majd a saját helyünkön összeraktunk, majd hőszigetelést és gipszkartonozást kapott, valamint világítást, melyet a kornak megfelelően napelemmel oldottunk meg. Ez az építmény szolgál majd klubhelyiségként. Ezeket a beruházásokat a klub önkormányzati támogatás nélkül, tagdíjból és szponzori támogatásból oldotta meg. – áll a levélben.

A Pusztaszabolcsi Kutyabarát Klub szeptember 5-én 15.30 órai kezdettel tartja az avató ünnepséget, melyre meginvitálják minden támogatójukat egy vacsorára, hogy ezzel is megköszönjék a segítségnyújtást.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!