Katalán függetlenség

2018.03.09. 18:17

Állást foglalt Guardiola – fizethet érte

Josep Guardiolát, az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Manchester City spanyol vezetőedzőjét 20 ezer fontra (7 millió forint) büntették politikai állásfoglalás miatt.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola gestures on the touchline during the UEFA Champions League round of sixteen second leg football match between Manchester City and Basel at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on March 7, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Oli Scarff

A szakvezető úgy fejezte ki szimpátiáját a katalán függetlenségi mozgalom iránt, hogy sárga szalagot tűzött ruhájára csapata több mérkőzésén.

Guardiola a sajtótájékoztatókon továbbra is viselheti a szalagot, de az angol szövetség (FA) figyelmeztette, hogy a jövőben a meccseken tartózkodjon a politikai állásfoglalástól.

Az edző a hét elején úgy fogalmazott, cselekedete nem a függetlenségről szól, hanem azoknak a katalán politikusoknak a támogatásáról, akik a spanyol kormány által betiltott októberi népszavazást követően börtönbe kerültek vagy elhagyták az országot.

Borítókép: Guardiola a Basel elleni BL-nyolcaddöntő visszavágó mérkőzésén Manchesterben. 

AFP PHOTO / Oli Scarff

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában