Alap

2015.06.10. 17:10

Az összetartozás rózsái - pedagógusokat köszöntöttek

Alap/Sárbogárd - Az alapi közösségi ház adott otthont június 8-án a Sárbogárdi Tankerület központi pedagógusnapi rendezvényének.

Gál Sándor

A vendéglátók nevében Méhes Lajosné polgármester köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Köszöntőjében hangsúlyozta, a pedagógusi hivatás fontosságát a jövő generációinak formálásában. Utalt arra, hogy a jövő a gyermekekben keresendő. Ünnepi köszöntője végén Alap önkormányzata nevében egy-egy magas törzsű rózsatövet ajándékozott az intézményvezetőknek az összetartozás, a közös együttlét jelképeként.

Gráczer Éva, a Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola pedagógusa, egyike az elismerésben részesülteknek.

A Cecei Általános Iskola Alapi Tagiskolájának diákjai színvonalas műsorral köszöntötték a jelenlévő pedagógusokat. Elsőként az Alapi Kistücskök néptánccsoport mutatta be műsorát. Az aprók táncát vers, próza majd a felsősök tánca követte. A diákok műsora megdobogtatta az ünnepelt óvodapedagógusok, tanítók és tanárok szívét. A műsort követően Szilágyiné Németh Sarolta, tankerületi vezető mondott köszöntőt, mondanivalóját Elizabeth Silance Ballard: A tanító tanítása című írására alapozva.

A tankerület ünnepeltjeinek egy csoportja az alapi Közösségi házban. Fotó: A szerző

Ezután elismeréseket adtak át. Farkasné Gúth Gabriella az Alapi Általános Iskola pedagógusa nyugdíjba vonulása alkalmából miniszter által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesült. Az intézményvezetők javaslatai alapján számos pedagógus kapott emléklapot végzett munkája elismeréseként. A rendezvény zárásaként egy látványos táncösszeállítást mutattak be a gyerekek.

A hivatalos rendezvény után a helyi iskola pedagógusai kötetlen beszélgetésre, tapasztalatcserére invitálták a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!