Olimpia 2020

2021.08.03. 04:48

Kettős magyar siker: Kopasz aranyérmes, Varga a második, Kozák és Bodonyi harmadik

Megszületett a magyar küldöttség harmadik olimpiai aranyérme, miután Kopasz Bálint győzni tudott kajak egyesben 1000 méteren, ráadásul ugyanitt Varga Ádám lett a második. A női kajak kettesek 500 méteres távján Bodonyi Dóra és Kozák Danuta bronzérmes, Csipes Tamara és Medveczky Erika pedig negyedik lett. A női kajak egyesek 200 méteres távján Lucz Dóra a hatodik helyen zárt.

KARÁDI ZOLTÁN

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Mirkó István

A női kajak egyesek 200 méteres távján Lucz Dóra futamgyőztesként jutott az A-döntőbe, ahol a rajtot követően a középmezőnyben haladt és a hatodik helyen ért célba. A győzelmet az új-zélandi Lisa Carrington szerezte meg a spanyol Teresa Portela és a dán Emma Aastrand Jörgensen előtt. Ugyanitt Kárász Anna a B-döntőben volt érdekelt, és összesítésben 16. lett.

A kenu párosok 1000 méteres távján az Adolf Balázs, Fejes Dániel duó a B-döntőben lett harmadik és összességében a 11. helyen zárt. Az aranyérmet a kubaiak szerezték meg a kínai és a német hajó előtt.

A mieink közül Kopasz Bálint futamgyőztesként jutott az elődöntőből a fináléba, míg a másik futamban Varga Ádám a portugál Pimenta mögött másodikként kvalifikálta magát. A döntőben a portugál indult a legjobban, de Kopasz csak hajszállal volt mögötte, 300 méternél pedig át is vette a vezetést. Varga a középmezőnyből indult, de fél távhoz már harmadikként érkezett. Közben Kopasz Bálint egyre jobban elhúzott a portugáltól, már egy hajóval is vezetett, Varga pedig a végére utolérte és meg is előzte Pimentát, így kettős magyar győzelmet ünnepelhettünk.

A női párosoknál egy elődöntőben indult a két magyar hajó, s kettős győzelemmel jutottak a fináléba, amelyben azonban egyik hajónk sem rajtolt igazán jól, pontosabban az új-zélandiak és a lengyelek robbantak ki remekül, s Carringtonékat nem is lehetett megközelíteni. A lengyeleket igen, és úgy tűnt, hogy Kozák Danutának és Bodonyi Dórának sikerül is megelőznie őket, de a célfotó alapján bronzérmesek lettek. Csipes Tamara és Medveczky Erika az elődöntőhöz hasonlóan ezúttal is a középmezőnyből hajrázott, ami a negyedik helyhez lett elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!