útjára engedni a gyermeket

2019.06.13. 14:00

Köszönet az óvodapedagógusok munkájáért

A Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepséget szervezett kedden a Városháza C szárnyában. Ezen a tanításmentes napon a tizenkét tagóvoda valamennyi munkatársát elhívták, hogy megköszönjék egész éves munkájukat.

duol.hu

Az ünnepség gyertyagyújtással kezdődött Princzes Józsefné óvodavezető emlékére. Gebei Dávid szavalata után Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda intézmény­igazgatója osztotta meg a résztvevőkkel ünnepi gondolatait.

Az ünnepségen gyertyát gyújtottak egykori kollégájuk emlékére, majd Gyenes Józsefné (b) mondott köszöntőt Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Mint mondta: – Újra eltelt egy év, itt az alkalom, hogy megköszönjem az egész éves munkát, a sok színes programot, amelyek sok fórumon, rendezvényen megmutatták ágazatunk értékeit, eredményeit. Nem volt könnyű az esztendő, hiszen megküzdöttünk a szakemberhiánnyal, s nehezítette helyzetünket, hogy növekedett a sérült, kiemelt figyelmet igénylő gyermekek száma. Bár nem vagyunk gyógy­pedagógusok, de dicséretre méltó az a hozzáállás, ahogyan ezeket a gyerekeket kezeltétek, foglalkoztatok velük. Köszönöm, a gyógypedagógusainknak a kitartó, elfogadó magatartást, ahogy próbáltátok ezeket a kisgyerekeket a napi ritmusba beintegrálni, fejleszteni – mondta Gyenes Józsefné. Majd így folytatta: – Amikor egy-egy fórumon megjelenek és szóba kerül a szakma, többen megállapítják, hogy a mi hivatásunk a legszebb és legfontosabb a nevelés folyamatában. Ebben igazuk van, hiszen a szakértők kimondják, hogy a legfontosabb korszak egy gyermek életében a 3–7 éves kor. Hogy milyen csomaggal engedjük őket útjukra, az igenis az óvodapedagóguson múlik nagy részben. Minden pedagógus alapkövet tesz le. Hogy az az alapkő gránitból, vagy mészkőből van-e, azt a pedagógus dönti el. Az egyik időtálló, a másik hamar elporlad. A feladatunk, hogy időtálló programokat, tanításokat hozzunk létre, amire lehet építeni. A mi hivatásunk arról szól, hogy azt a biztonságos, óvó-védő légkört nyújtsuk a gyerekeknek, amire szükségük van, amivel hozzájárulunk az egészséges énképük fejlődéséhez, ahhoz a morálhoz, ami végigkíséri egész életüket.

Sokan kaptak oklevelet, virágot munkájukért, illetve és minősítésük megszerzéséért

Ezt követően elismeréseket adtak át. Vas Díszoklevélben részesült Szegedi Györgyné, aki 1959-től dolgozik óvónőként. Megköszönték He­gels­berger Ferencné munkáját, aki az óvónők országos egyesületének területi vezetője. Oklevéllel és virággal köszönték meg Neszvecskó Zorica (Aprók Háza), Molnár Andrea (Aranyalma), Feketéné Madár Erzsébet (Bóbita), Némethné Csillag Judit (Csillagvirág), Takács Mária (Duna-parti), Takács Andrea Beáta (Eszterlánc), Fazekas Fanni (Kincskereső), Lőwinger-Varga Vanda (Margaréta), Riczkóné Farkas Szilvia (Napsugár), Fejes Zoltánné (Római), Kollár Gyöngyi (Százszorszép), Zöld világunk munkaközösség, Kojó Judit (Aprók Háza), Brodmannné Csiky Edit (Aprók Háza), Kis Erzsébet (Katica), Pintér Ildikó gyógypedagógus, Fenyvesiné Bognár Edit (Napsugár), Halász Ágnes (Csillagvirág) odaadó munkáját. A „Pedagógus II” sikeres minősítéséért oklevelet és virágot vehetett át Némethné Csillag Judit (Csillagvirág), Dolmány Zsuzsanna (Csillagvirág), Lőrincz Andrea Ágnes (Napsugár), Kovácsné Mankovics Zsuzsanna (Dunaújvárosi Óvoda), Bájics Bernadett (Római), Kuti Tamásné (Arany­alma), Halász Ágnes (Csillagvirág), Brodmannné Csiky Edit (Aprók Háza), Pintér Ildikó (Dunaújvárosi Óvoda). A „Pedagógus I” minősítés eléréséért Udvardi Mónika (Aprók Háza) és Nagy Klaudia (Arany­alma) fogadta a gratulációt. Köszöntötték a 25, 30 és 40 éve dolgozó óvónőket, majd a Dunaújvárosi Óvoda által alapított emlékplakettet, a Dunaújvárosi Óvoda Érdemes Pedagógusa díjat vehette át Sziklai Istvánné (Aranyalma), Ambrusné Király Márta (Százszorszép) és Fülöp Mária (Dunaújvárosi Óvoda).

Az ünnepségen kedves műsort mutattak be a Móricz iskola diákjai, valamint Nagy Veronika, a zeneiskola hárfaművésze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!