Megkezdődött az adventi időszak

2018.12.03. 07:00

Városszerte fellobbantak a várakozás, a készülődés ünnepi gyertyái

Advent első hétvégéjén számos helyen fellobbantak az ünnepi várakozás első gyertyái. A Szabó Magda Református Tagintézményben csendes nappal hangolódtak a karácsonyi ünnepkörre, a város főterén pedig megkezdődött az Adventi forgatag.

Szabó Szabolcs

Csendes napot tartottak szombaton délelőtt a Szabó Magda Református Tagintézményben. A sokszínű programokról az intézmény vezetője, Farkas Márta beszélt a DH-nak:

A Szabó Magda Református Tagintézmény vezetője, Farkas Márta is köszöntötte az elsősöket szombaton az általános iskola adventi csendes napján Fotók: HK

– Nem ez az első ilyen csendes napunk, ez év októberében például a reformáció 501. évfordulójára emlékeztünk hasonló módon, szombaton pedig az adventi készülődés és az ünnepre történő ráhangolódás szerepelt a középpontban. Szeleczky Csaba plébános az adventi gyertyák színeinek szimbolikáját, illetve üzenetét hozta közelebb a diákokhoz, Kovács Henrietta Judit református lelkész pedig vetített képes előadás keretében mesélt az adventi ünnepkör jelentőségéről. A két hitoktatónk áldásával meggyújtottuk intézményünk adventi koszorúját is. A csendes nap keretében Budai Árpád igazgatóhelyettes, az általa készített faalkotások segítségével bibliai történetekről beszélt a gyerekeknek. Emellett szombaton volt lehetőség egy kis kézműveskedésre, karácsonyi díszek készítésére is. Tizenhat elsős diákunk számára is emlékezetes marad ez a nap, hiszen kis ünnepség keretében, szülői közönség előtt adtuk át számukra az iskolapólót és a kitűzőnket.

Budai Árpád bibliai történetekről tartott előadást

Vasárnap délután 17 órakor az egyházi gyertyagyújtással hivatalosan is megkezdődött a város legnagyobb téli programsorozata, a hagyományos Adventi forgatag, amely idén huszontkét napon át várja majd a polgárokat.

Tegnap a forgatag színpadán előbb a Neopolisz együttes műsora, majd Merényi Ákos fellépése szórakoztatta a közönséget.

(A következő napok programját külön cikkben közöljük. December 6-án és 7-én, 10-től 19 óráig a Mikulás-kuckó várja a gyermekeket a város főterén – a szerk.)

Sokan jöttek el a város főterén rendezett gyertyagyújtásra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!