Kihirdették a Virágos Dunaújvárosért 2019 kategóriáinak győzteseit

2019.10.09. 11:30

Tudhatjuk, kik a legügyesebb magánkertészek a városban

Idén huszadik alkalommal írt ki versenyt a dunaújvárosi lakosok számára az önkormányzat Virágos Dunaújvárosért 2019 címmel. Tegnap eredményt hirdettek a polgármesteri hivatal C szárnyának házasságkötő és rendezvénytermében.

Balla Tibor

Fotó: LI

A Városüzemeltetési, turisztikai és környezetvédelmi bizottság, a Gazdasági és területfejlesztési bizottság, valamint a Pénzügyi bizottság egyetértésével Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja, valamint az ­EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítása érdekében Virágos Dunaújvárosért 2019 címmel huszadik alkalommal versenyt írt ki a dunaújvárosi lakosok számára.

 

A legszebb lakossági balkonkert/erkély fűszerkert 2. helyezettje Rákli Jánosné, 1. helyezettje pedig Bőle Éva lett

Az eredményhirdetésen Petrovickijné dr. Angerer Ildikó környezetvédelmi vezető-főtanácsos büszkén emelte ki, hogy az általuk egykor elindított versengéshez évről évre egyre többen csatlakoznak, így a lakossággal közösen szépíthetik a várost. Emiatt az idők folyamán új kategóriákat is be kellett vezetniük. Idén is akadt egy. Az idei esztendőben 77 pályázó összesen 90 pályázatot nyújtott be. Ebből következően voltak, akik több kategóriában is indultak, sőt olyan is akadt, aki eredményt is ért el több kategóriában is. Az előző évek gyakorlatát követve idén is minden pályázó oklevelet és ajándékot kapott. Rajtuk kívül jubileumi díjat kaptak, akik 5, 10, illetve 20 éve hűségesen, minden évben pályáznak, függetlenül attól, hogy nyernek-e. Idén már az új pályázók, az „Első fecskék” is ajándékban részesültek.

A társasházak közül a Szabadság út 23–25. Írisz társasház lett a befutó

A díjakat ezúttal Palkovics Katalin és Mészáros László, a Fidesz képviselőjelöltjei adták át, mivel Cserna Gábor polgármester Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt ebben az időben a város érdekeit képviselve. Palkovics Katalin kijelentette, megtiszteltetésként élte meg a felkérést, hiszen már az anyatejjel szívta magába a virágokhoz való kötődést, mivel majdhogynem közéjük született, ugyanis édesanyja is virágokkal foglalkozott hivatásszerűen. Külön örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan tették érdekelté magukat abban, hogy ebben a városban ilyen sok szép balkont, erkélyt, kertet láthassunk, és már nemcsak a magánszemélyek figyelnek oda erre, hanem a cégtulajdonosok és az intézmények is.

Senkit nem engedtek stílusos ajándék vagy oklevél nélkül hazamenni az eredményhirdetésről Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

„A legszebb virágosított intézményudvar és/vagy homlokzat, előkert kategóriában 8 pályázat érkezett. A dobogós helyek a következők: 3. helyezett a Jószolgálati Otthon Közalapítvány Bercsényi utcai gondozóháza megosztva a Dunaújvárosi Rendőrkapitánysággal. 2. helyezett a Jószolgálati Otthon Liget-közi napközije megosztva a Szent Pantaleon Kórház Pszichiátriai osztályával. Az első helyezést ebben a kategóriában az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád házi Szent Erzsébet Idősek Otthona érdemelte ki. Különdíjban részesült a Dunaújvárosi Egyetem.

A legszebb virágosított üzlet/vállalkozás/szervezet előkert és/vagy homlokzat kategóriában a 3. helyet a Büblosz Divatáru (Fehér Miklósné) szerezte meg, a 2. helyezést a Kristály Egészség Stúdió (Asztalos Gizella) kapta meg, amíg a képzeletbeli dobogó legfelsőbb fokára a Start Stúdió, Bőle Éva és kolléganői állhattak.

A legszebb, lakosság által virágosított közterületi virágláda kategóriában a 3. Szeitert Péter, a 2. Zeker Nándorné, az első Forgó Józsefné lett

A legszebb családi házas előkert kategóriában 7 pályázat érkezett. Itt is megosztott helyezések születtek. 3. helyezett Borsos Józsefné, illetve Horváth Andrea és Veszeli Géza, 2. helyezett Madárné Králl Edit és Tóth László lett, az első helyezést pedig Varga Sándornénak ítélték. Két különdíjat is kiosztottak, Fodor Jánosnénak és Maczula Zoltánnak.

A legszebb, lakosság által virágosított ablak és/vagy franciaerkély kategóriában a 3. helyezett Farkasné Kovács Ágnes, Gégény Istvánné, 2. helyezett Bognár Csilla és Lempergel Pál, az első helyezett pedig Vércse József lett. A kategória különdíját Bogó Gáborné kapta.

A legszebb lakosság által virágosított erkély kategóriában 25 pályázat érkezett. Megosztott 3. helyezett lett Néveryné Hamar Ibolya, Pataki Istvánné, Rákli Jánosné, Szeitert Péter és Tóth Józsefné. Második helyezést ért el Kirilla Elvira, Szaksz Ferenc, Szőke Istvánné, Zsoldos Mónika és Zsoldos Lászlóné. Első helyezettként Péterné Lombos Melinda örülhetett az ajándéknak és az oklevélnek. Négy különdíjat is kiosztottak, Bogár Hajnalka, Bogó Gáborné, Hódi Ferenc és Torinszky Józsefné vehette át.

Kitartó, 20 éves részvételéért Nagy Gyuláné és a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola kapott elismerést

A legszebb közterületi lakossági előkert kategória is népszerű volt, 33 pályázat érkezett. 3. helyezett Becs Albin, Fodor Rókusné, Sraj Istvánné, Gégény Istvánné és Grosch Gusztávné lett, 2. Folti Lajosné, Kozár Tivadarné, Kóbor Etelka, Márta Mihály és Mendi Béla lett, amíg az első helyezést Hódi Ferenc szerezte meg. Különdíjat Horváth Istvánné, Mészáros Lászlóné, Mészárosné Tóth Melinda, Miklán Imréné és Szaksz Ferencné kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!