Fesztiváli tökös hangulat

2019.09.16. 08:17

Színpompás kavalkádtól volt hangos a kisváros a hétvégén

Őszi színek, tökös kompozíciók, tökös programok és ételek, na és persze a jó hangulat. Így összegezhetnénk a Tökfesztivált.

Körmendi Erzsébet

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

 

Schrick István polgármester köszöntötte a vendégeket

Ezrek látogattak el pénteken, szombaton és vasárnap a Janko­vich-kúriába. Bizonyára a verőfényes napsütés és a kellemes kora őszi időjárás, na és persze a kiváló programok vonzották a vendégeket nemcsak Rácalmásról és a környező településekről, hanem az ország más tájairól is. Ráth Mihály például Simontornyáról érkezett a családjával szombaton kora délután, és azt mondja, ismerősétől hallott erről a fesztiválról, eljött és nem csalódott: „Pazar a helyszín, színvonalasak a kiállítások, igényesek a gyermekprogramok és az árusok sem bóvlikat kínálnak. A Rúzsa Magdi miatt jöttünk a mai napon, de itt valóban kellemesen el lehet tölteni egy egész napot.”

A töklámpás bringatúra a focipályától indult pénteken délután

A bohóc a gyerekek kedvence volt vasárnap, ámulva fi gyelték minden mozdulatát Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Nagyon sokan sétálgattak a falu utcáin, megcsodálták a tökkompozíciókat. A Millenniumi Parkban kifejezetten sokan álltak meg a kúriához menet, mert hallottak róla, hogy idén ott készítettek nagyon ötletes alkotást többen is. Lássuk, mi volt a tökkirályság idei felhozatala: tökpiramis, óriástök országos verseny, töksétány, tökhintó, tökfaragás, töklámpás készítése, különleges dísztökök kiállítása, romantikus tökdekorációk, töklámpás bringatúra, tökös ételek... A fesztiválon találkoztunk Szalai Árpáddal, aki tizenhat évvel ezelőtt megszervezte az elsőt: „Dransfelben vendégeskedtünk, elvittek bennünket egy ottani Tökfesztiválra, és nekem folyton azon járt az eszem, hogyan tudnánk ezt itt mi megvalósítani. A művelődési házban néhány tökkel, szerény műsorral kezdtük, és évek alatt országos hírűvé vált a rendezvény. De mindig meg kell újulni. Erre figyelni kell minden évben a szervezéskor.”

A Tökfesztivál hozta a hagyományos arcát, és mutatott új színeket, formákat is. Ami biztos: a kellemes kikapcsolódásra vágyóknak ezúttal sem okozott családást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!