A hely szinte kínálja magát egy ilyen szórakoztató rendezvényhez

2019.05.22. 20:00

Remek Bimmer-parádé volt (és lesz is még) az öbölnél

Nem először, és reményeik szerint nem utoljára rendeztek találkozót a városban az alsó Duna-parton, a kockánál a BMW (Bimmer, Bömcsi) szerelmesei.

Jakab Klára

A szombati randevú nem titkoltan promóciós célokat is szolgált, hiszen szeretnék megszerettetni, meghonosítani az autóstalálkozót az újvárosiakkal Újvárosban.

A programban – amelyet a BMW-sek egyesülete rendezett, s annak lelkes önkéntesei vittek el a hátunkon – voltak különböző versenyszámok, amiket négy etapban rendeztek, ezek között driftbemutató, drifttaxi, autótoló, kerékcserélő verseny és üdítőivó mérkőzés volt, meg lehetett nézni a járműcsodákat kívül és belül, sőt, egy kis élményautókázásra is nyílt lehetőség. A konferálást a tunningtalálkozók sztárja, Kovács Dániel Zima abszolválta nagy sikerrel.

Minden adott volt egy remek autóstalálkozóhoz: a kellemes idő, a szórakoztató programok, az ideális helyszín és a BMW-k szerelmeseinek hada Fotók: Partyzans

Mint Kulcsár Milántól, az egyik szervezőtől megtudtuk, a találkozóra 110 BMW vonult fel, köztük hat versenyautó. A rendezvény ingyenes volt, s nagyjából öt-hatszáz néző volt rá kíváncsi, ennyien kaptak ugyanis ajándékot: nyakba akasztót, s a támogatók, szponzorok jóvoltából dobozos üdítőt. – Mindenki nyert, kapott valamit, ami megfejelte az élményt, amit a gépcsodák látványa kínált. Csapatonként tíz pár kerékkel „készültek” a versenyzők, ám a pálya kiváló minősége kímélte a gumikat, ha a pilóták nem is…

A driftezés lényege: menet közben a kilincs legyen elöl

A szervezők odaadásáról annyit kell tudni, hogy a bemutató előtti napon lesöpörték a kockát, majd a nap végén, már a kocsik reflektorának fényénél összeszedték a szemetet maguk után, és felsöpörték a betont! Az autóstalálkozók mind népszerűbbé válása megfigyelhető, hiszen a motorizáció mindennapjaink része (miközben a bélyeggyűjtés visszaszorulóban van). A helyszín ideális, az infrastruktúra adott, és a BMW-sek jól érezték itt magukat. Malik Károly egyesületi tag (akit egyébként DJ Clark néven jobban ismerhetnek a fiatalok), a találkozó egyik szervezője nagy lehetőséget lát ebben:

– Szerettük volna letenni a névjegyünket, bizonyítani, hogy népes tábort tudunk megmozgatni, színvonalas programot tudunk összeállítani, miközben eleget teszünk a műszaki és biztonsági követelményeknek. Szeretnénk, ha a város házigazdája lenne a Bimmer-parádénak, ami azután másutt is bemutatkozhatna. Már szervezzük az augusztusi találkozót, ami terveink szerint háromnapos fesztivál lesz itt, a Duna-parton. A hely szinte kínálja magát egy ilyen rendezvényhez, s mi boldogan élnénk vele, örömet szerezve ezzel az itteni fanoknak, rajongóknak, érdeklődőknek.

Kívül-belül megcsodálhatták a kocsikat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!