A pedagógiai asszisztenseken, dajkákon sok múlik

2019.05.03. 17:30

Óvodai ünnepség: hála a segítőknek

Immár harmadik éve minden tavasszal nagy szeretettel köszöntik a Dunaújvárosi Óvoda azon dolgozóit, akik az óvodapedagógusok munkáját nap mint nap közvetlenül segítik. Munkájuk nélkülözhetetlen, szerves részét képezi az óvodai életnek.

Pekarek János

Szerény kis ünnepség keretében köszöntötték a pedagógiai munkát közvetlenül segítő munkatársakat a Dunaújvárosi Óvoda központi ünnepségén a tagóvoda-vezetők közreműködésével hétfőn a Lajos király úti Százszorszép tagóvodában.

Rövid kis műsorral is kedveskedtek nekik, amelyben Hrozikné Árva Katalin óvó néni egy versösszeállítással lépett fel. Gyenes Józsefné intézményigazgató szívhez szóló beszéddel járult hozzá az ünnepi hangulathoz, amelyben kiemelte a pedagógiai munkatársak áldozatos, segítőkész, önzetlen tevékenységét, amelyet a gyerekek, a szülők és egymás iránt tanúsítanak.

Az ünnepséget a Százszorszép tagóvodában rendezték meg, nagy sikerrel Fotó: óvoda

Az óvodai dolgozók hivatása, hogy biztonságos, óvó-védő légkört nyújtsanak a gyermekeknek, hozzájáruljanak az egészséges énképük fejlődéséhez, ahhoz a morálhoz, amely végigkíséri a gyermekeket egész életükön, mondta a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója. Hangsúlyozta, hogy minden óvodai dolgozó jó példát kell, hogy mutasson a gyermekek előtt, hiszen ők lesznek a következő nemzedék, s emlékezniük kell arra, hogy mit kaptak, hogy legyen mit továbbadniuk az ő gyerekeiknek.

Az ünnepi műsorban a Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon képviseletében lépett fel Klép Tamás és Maczó Gaszton, akik ismert dalokkal örvendeztették meg az ünnepelteket.

Végül minden tagóvoda egy-egy dajkanénije, összesen tizenketten, valamint egy pedagógiai asszisztens és egy gyógypedagógiai a­sszisztens kapott elismerést a Dunaújvárosi Óvoda vezetőségétől. Külön köszönetet kapott három dolgozó, akik 25, illetve 30 éve erősítik munkájukkal és hozzáértésükkel a Dunaújvárosi Óvoda lelkes csapatát.

A díjazottak névsora:

Dági Nikoletta dajka (Aprók Háza tagóvoda), Mukli Gyöngyi dajka (Katica), Tóth Pálné dajka (Aranyalma), Kirilla Miklósné dajka (Kincskereső), Kajári-Homó Ildikó dajka (Bóbita), Simonné Kiss Andrea dajka (Margaréta), Vincze Lászlóné dajka (Csillagvirág). Bokor Istvánné dajka (Napsugár), Lendvai Tamásné dajka (Duna-parti), Bodrogi Jánosné dajka (Római), Horváth Annamária dajka (Eszterlánc), Hevesi Károlyné dajka (Százszorszép), Varjasiné Fülöp Erika pedagógiai asszisztens (Napsugár), Iványi Matild gyógypedagógiai asszisztens (Dunaújvárosi Óvoda).

Huszonöt éves jubiláló dajka: Krujzné Lukács Gyöngyi, Duna-parti tagóvoda.

Harminc éves jubiláló dajka: Mucsi Károlyné (Napsugár tagóvoda) és Vajda Györgyné, (Dunaújvárosi Óvoda).

Akik nélkül nem óvoda az óvoda...

Aki részt vett ezen az ünnepségen, sőt: aki csak egyszer betette a lábát egy óvodába, az tudhatja, hogy mekkora szükség van az úgynevezett „kisegítő személyzet” munkájára – következésképpen mennyire indokolt megköszönni nekik, ha jól végzik ezt a munkát, s megbecsülni azokat, akik elvégzik.

Ha mégsem lenne teljesen világos a helyzet, akkor egyszerű a dolgunk: nézzük az egészet a gyerekek, az óvodások szemszögéből. Bemennek az óvodába, ahol társaik: jóbarátaik és a többiek mellett felnőttek várják őket. Ahhoz, hogy otthon(osan) érezzék magukat, szükségük van valamire, amiből az óvodás korban lévő gyereknek sosincs elég!

Szeretetre...

Ennek megadásában, közvetítésében, kiegészítésében segítenek a most ünnepeltek, a dajkák és a pedagógiai asszisztensek.

Hála és köszönet érte!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!