Hat lorántffys tanár nyert idén az Erasmus+ programon

2019.07.11. 14:00

Nyáron a pedagógusok tanulnak, Európa-szerte

Ebben az évben hatan pályáztak a Lorántffy iskolából az Erasmus+ pályázatra, és mind a hatan nyertek is. Úgyhogy utaznak a lóris pedagógusok szerte Európába tapasztalatot szerezni.

Balla Tibor

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Ketten, Ambrus Diána és Verasztóné Zsiga Orsolya utaznak Dublinba, különböző képzésekre. Orsolya ismét nyelvi képzésre jelentkezett, amit kiegészítettek egy tartalom alapú módszertannal. Ez a módszer teljesen új lesz számára. Diána egy „soft skill”-ek fejlesztésére irányuló képzésre megy. Nem az iskolában használt képességekre irányul, hanem azokra, amik elősegítik, hogy minél jobban tanuljanak az iskolában. Olyanok, mint a szociális képességek vagy a kreativitás, vagy az emocionális készségek.

Ambrus Diána és Verasztóné Zsiga Orsolya tavaly is részt vett már a programban, idén mindketten Dublinba utaznak Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az első héten arról tanulnak, hogyan motiválják a gyerekeket, hogy minél aktívabban tudjanak részt venni az oktatásban. A második héten huszonegyedik századi eszközökkel és módszerekkel ismerkednek. Megtanulják, a gyerekek által használt „kütyüket” hogyan tudják alkalmazni az oktatás során, hogy ezekkel segítsék a munkájukat. Ketten Barcelonába mennek, különböző időpontokban. Baranyi Hajnalka a Boldog iskola – Boldog gyerek idea mentén közösségépítést tanul majd.

Hogy hogyan lehet az osztályteremben olyan hangulatot teremteni, hogy a gyerek szívesen menjen be. Nem mindegy, milyen közegben vannak, hiszen nagyon sok időt töltenek az iskolában. Horog Zoltán tavaly is részt vett a programban, ő augusztus elején utazik a baszk fővárosba, ahol motivációs technológiákkal ismerkedik majd. Pályázatának címe Motivált diákok, motivált tanárok, sikeres iskola. Lakk Katalin új a pályázati rendszerben. A kollégiumi nevelő Németországba, Regensburgba utazik. Ezzel az iskola elkezdett az angolon kívül más nyelvterületeken is tapogatózni. Nyelvi képzésre indul azzal a nem titkolt céllal, hogy nemzetközi kapcsolatot építsen ki.

Idén is pályázott és a Tempus Alapítvány jóváhagyásával nyert Pocsainé Varga Veronika, az iskola igazgatója, aki időközben a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója lett. Ő októberben utazik egy projektmenedzsmenttel kapcsolatos képzésre Máltára. Új pozíciója jóval szélesebb körben teszi majd lehetővé ennek a hasznosítását, az ismeretek alkalmazását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!