nagy hagyománya van a versenynek

2020.05.26. 17:30

Nem lehetett akadálya az AutoCAD versenynek

A járvány sem lehetett akadály, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája idén 28. alkalommal rendezte meg a Charles Babbage AutoCAD és Inventor versenyt, amelyre 85 tanuló jelentkezett 10 iskolából. A verseny szervezését, lebonyolítását Zsidó Norbert mesterpedagógus dirigálta.

Balla Tibor

„Nagy hagyományú és szakmailag elismert hazai országos, vagy hazai és Kárpát-medencei meghirdetésű tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása” pályázatra adott be Zsidó Norbert pályamunkát, amivel 750 ezer forintot nyert az iskola a lebonyolításra. A Charles Babbage AutoCAD és Inventor verseny első fordulóját még február 18-án tartották meg. Az első forduló feladatait Müller Attila (Inventor kategória) és Zsidó Norbert (AutoCAD kategória) készítette el.

A versenyzők iskolájukban oldották meg a feladatokat. A javítást az iskolák szaktanárai végezték a megküldött javítási útmutató alapján, majd a versenyzők munkáit és az elért pontszámukat elküldték a Bánkiba. Az egységes felüljavítást mindkét kategóriában Zsidó Norbert végezte, ez alapján alakult ki a végleges sorrend.

Az AutoCAD kategóriában 32 fő (Szombathely: gépipari, Békéscsaba: Nemes, Veszprém: ipari, Pécs: Zipernowsky, Bánki) versenyzett, az Inventor kategóriában pedig 48 fő (Győr: Jedlik, Veszprém: ipari, Pécs: Zipernowsky, Debrecen: Mechwart, Szolnok: Jendrassik, Kiskunhalas: II. Rákóczi) versenyzett.

A feladatokat az iskolájukban vagy otthon oldották meg a versenyre jelentkezők Fotó: Bánki

A döntőt kétnaposra tervezték az iskola 50. évfordulójának egyik rendezvényeként március végére, de a járványhelyzet miatt végül online bonyolították le. A diákok otthon vagy az iskolájukban oldották meg a feladatokat április 28-án.

Az AutoCAD kategória feladatait Zsidó Norbert, az Inventor kategória feladatai Müller Attila készítette és javította most is.

A döntőbe jutott AutoCAD kategóriában 11 versenyző (Szombathely: gépipari 7 fő, Békéscsaba: Nemes 2 fő, Bánki 2 fő), Inventor kategóriában 14 fő (Győr: Jedlik 6 fő, Veszprém: ipari 2 fő, Pécs: Zipernowsky 2 fő, Debrecen: Mech­wart 2 fő, Szolnok: Jendrassik 1 fő, Kiskunhalas: II. Rákóczi 1 fő). Az első 5-5 helyezett oklevelet és ajándékutalványt kap, amelyet az Unitel web­shopban tudnak beváltani (1. helyezett 30 ezer, 2. 25 ezer, 3. 18 ezer, 4. 12 ezer, 5. 8 ezer forint).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!