A nótás kedvű időseknek mindig adódik alkalom dalolniuk

2019.09.18. 14:00

Nem csak a nótázásról, az együttlétről szólnak

Baracson tizenhetedszerre is kitűnő hangulatú dalostalálkozót rendeztek. Szinte hétről hétre találkoznak egymással a városkörnyéki és a városi nyugdíjas klub dalköreinek tagjai.

Horváth László

Ezúttal a baracsi faluház nagytermében a házigazda baracsi Vadalmafa Népdalkör mellett a kisapostagi Lila Akác, a kunszentmiklósi Szappanos Lukács, a Sárosdi Népdalkör, a Hantosi Férfi Dalárda, a nagyvenyi­mi Aranydaru, a Hantos-sárosdi Retye-Rutya és a kissolti Nyugdíjas Dalkör tagjai léptek színpadra. Az egymást igencsak jól ismerő társaságokat Fehérvári József baracsi alpolgármester köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy különösen értékes találkozót üdvözölhetnek, hiszen a kórusokban különböző gondolkodású és tevékenységű emberek forrtak össze egy csapattá. A munka mezején eltöltött több évtizedet ugyancsak aktív, mozgalmas periódus követte.

Katona Mihályné, a Baracsi Barátság Nyugdíjas Egyesület vezetője köszönti a dalostalálkozó résztvevőit Fotók: Horváth László/Dunaújvárosi Hírlap

A helyi dalkör tagjai sem ülnek tétlen egy percet sem. Igyekeznek aktívan élni nyugdíjas éveiket, megtöltve tartalommal, munkával, szórakozással. A számos megmérettetésen elért eredmények, díjak is hűen tükrözik az évek során szorosan összekovácsolódott csapat nagyszerű munkáját.

Valahogy így vannak ezzel a társdalkörök is. Látni, tapasztalni, hogy ezek a találkozók, túl a tapasztalatcserén, nem csak a dalolásról, hanem a kötetlen, jó hangulatú együttlétről is szólnak. A találkozások alkalmával barátságok, vagy akár családi kapcsolatok szövődhetnek, valamint a közös éneklés során a szórakozás mellett a közösségformáló erő is szerepet kap. A színes repertoárokban zenei anyanyelvünk szólal meg, a magyar népdalok üzenetét közvetítve – hallhattuk a rendezvény köszöntőjében Fehérvári Józseftől.

A kunszentmiklósi Szappanos Lukács Népdalkör férfi tagjai

A folytatásban a dalkörök szereplése előtt és után kis műsorral is kedveskedtek a házigazdák, melyben a helyi iskola ötödikesei énekeltek, Szél Anna saját versét mondta el, Kiss Péter harmonikázott és Czuppon Péter tanítványai néptáncos előadással örvendeztették meg a dalos találkozó résztvevőit. Végül ez a rendezvény is jóízű beszélgetéssel, nótázással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!