A kimagasló teljesítmény nem maradhat titokban

2019.04.09. 11:30

Mind tehetségesek vagyunk valamiben

Hetedik alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban a tehetségnapot, amikor a járási iskolák, óvodák mutatkozhattak be a főtéren.

Tóth Alexandra

Közel háromszázan jelentkeztek az idei tehetségnapra. A város számára öröm az, hogy ennyi fiatal tehetség szeretné megmutatni magát, mondta megnyitóbeszédében Izsák Máté önkormányzati képviselő. Hozzátette, hogy fontosnak tartja felhívni a figyelmet a tehetségekre, sőt magára a tehetséggondozásra is. Megköszönte a felkészítő pedagógusoknak a munkáját és a fellépők szüleinek támogatását, a gyerekeknek pedig elmondta, a város nagyon büszke rájuk, de ami még fontos, legyenek magukra büszkék ők is.

A tehetségnapon előadott koreográfi ák stílusban roppant széles skálán mozogtak, a moldvai lépésektől a paso doble-ig Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A képviselő beszéde után Szerecz Róbert vette kézbe a rendezvény konferálását. A közel háromszáz fős jelentkezői táborban akadtak énekesek és táncosok is, de a képzőművészet is helyett kapott: a városháza épületei közötti falon elhelyezett óriási mandalavirágot a fellépők ujjlenyomata formálta, emellett több iskola tanulói is alkottak az épület falára kihelyezett óriási felületeken.

A rendezvényt a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium kórusa nyitotta, majd a mezőfalvi Pintyőkék triója adott elő egy somogyi népdalcsokrot. Láthattunk cigánytánc-produkciót a daruszentmiklósi Balogh Leventétől Czuppon Zsóka kíséretével. A tehetségnapon előadott koreográfiák stílusban roppant széles skálán mozogtak, a moldvai lépésektől a zumbán át a paso doble-ig láthattunk produkciókat.

Izsák Máté képviselő mondta a megnyitóbeszédet Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A street art (szó szerint utcai művészet) évről évre lehetőséget ad a diákoknak arra, hogy nagy közönség előtt mutassák meg azt, amihez igazán értenek. A jelentkezők számából és a gyerekek arcán látható lelkesedésből arra következtethetünk, hogy ez nagyon jól működik is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!