programokban gazdag

2020.06.26. 11:30

Kézműveskedés, festés és színházi előadás is lesz

Nagyon sok táborozási lehetőség közül választhattak a szülők, hogy hol és mivel töltsék a gyermekeik a nyári szünidőt. A többi között kézműveskedés, festés, hennázás, színházi előadás szerepel az MMK kínálatában, a napközis táborban pedig a szabadban játszhatnak a fiatalok.

Molnár Emese

2020.06.22. Napközis tábor Dunaújváros Szalki-sziget Camping Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Mint már arról a héten beszámoltunk, június 22-től megnyitotta kapuit a Munkásművelődési Központ. Ekkor kezdődött meg az intézmény nyolc héten át tartó hagyományos gyermektábora is. Alkotás és játék a szabadban címmel tematikus programokkal szolgálnak a fiataloknak.

Ideális környezetben, a Szalki-szigeten nyílt meg a városi napközis tábor Fotós: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A kézműveskedés és a játék mellett például festészettel is foglalkoznak Kiss Zsuzsanna vezetésével, terveznek hen­názást is, illetve csütörtökönként színházi előadásokat tartanak. Ez utóbbi egyébként minden érdeklődő számára nyílt (a belépőjegy megvásárlásával).

Kováts Rózsa, az MMK vezetője elmondta, bejelentkezett a táborukba Terecskei András és Szekszárdi Dóra, akik szintén zenés műsorral lepnék meg a fiatalokat.

Az MMK-s tábor ezen a héten kezdődött, egyelőre nyolc gyermek részvételével, de jövő héten már húsz fiatalt várnak. A kis létszám amiatt lehet, mert több iskola tart Erzsébet-táborokat, ezek közül is választhattak a szülők a tanév zárultával. Kováts Rózsa hozzátette, több iskolás csapat fog ellátogatni az intézményükbe, az ott működő CsupaCsoda Birodalom NépmesePontba, és átlagosan napi három foglalkozást szerveznek nekik.

Csodák várják a NépmesePontban a gyermekeket

Az intézményi táborok mellett megnyílt a városi napközis tábor is a kempingben, amelyet az elsőtől a hatodik osztályos diákok körében hirdettek meg. Szabó Gabriella, a tábor vezetője elmondta, hatvanöt gyermek érkezett az első napon. Ismerkedtek egymással a fiatalok és a táborban felügyelő pedagógusok, felfedezték a kempinget, a gombaépületet (ahol egyébként az étkezést bonyolítják le), és a szabadban játszottak. Szabó Gabriella hangsúlyozta, a kültéri játékok előnyt élveznek a szabadidős programok között, elsősorban ilyen elfoglaltságot szerveznek a gyerekeknek.

Ha rossz az idő, akkor a gombaépületbe vonulnak, ha pedig a szabadstrandon fürdenének, akkor saját vízimentős ügyel a biztonságukra. Szeretnének még kutyás terápiás programot szervezni a nyár során, jelezte a Digitál együttes és a Mosoly Hangok nevű duó, hogy zenélnének a fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!